Ana sayfa Sosyal Medya Cüneyt Özdemir sosyal medyada tehdit edildi

Cüneyt Özdemir sosyal medyada tehdit edildi

tarafından ker_def

Gazeteci Cüneyt Özdemir, ismini ve cep numarasını tespit ettiği bir kimsenin taciz ve tehdidine maruz kaldığını Basın Konseyi’ne bildirdi.

Özdemir, daha önce de tanımadığı biri tarafından arandığını, yaptığı konuşmanın gizlice kaydedildiğini ve sosyal medyada Sağlam İrade (@tahaun) rumuzlu hesabın Twitter’dan bu konuşmayı paylaştığını bildirdi.

Özdemir ayrıca, bu konuda yaptığı suç duyurusuna rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı gibi, kendisi hakkında söz konusu kişiye hakaretten soruşturma açıldığını iletti. Basın Konseyi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gazetecilere ve medya organlarına fiili saldırıların gitgide arttığı bir ortamda, Cüneyt Özdemir’in bu açık ihbar ve şikayeti hakkında yetkili adli ve idari organlarımızın derhal gerekli işlemleri yapmaları zaruridir.

Bu konudaki gecikmeler, ilgililerin hukuki ve cezai sorumluluğunu doğurabilecektir. Yetkili mercileri bu konuda azami hassasiyeti göstermeye davet eder; basın özgürlüğü adına konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verdi.