Ana sayfa Dizi Haberleri Dengi Dengine dizisi ilginç konusuyla dikkat çekti! Hem Rock’çı hem muhafazakar!

Dengi Dengine dizisi ilginç konusuyla dikkat çekti! Hem Rock’çı hem muhafazakar!

tarafından zk zk

TRT1 ekranlarında yayınlanan Dengi Dengine dizisi, mini bir dizi olmasının yanı sıra konusu ve oyuncularıyla da dikkat çekiyor.

Farklı bir formata sahip olan dizi, ekranlara yeni bir soluk getiriyor. Sadece 5 bölüm olarak yayınlanacak olan Dengi Dengine, 3 Haziran’da başladı. 7 Haziran’a kadar sürecek.

5 gün arka arkaya yayınlanacak olan diziyle ilgili olarak Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, “Muhafazakar ama Rock’çı dizi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Fikri çok tuttuğunu söyleyen Koloğlu, şöyle devam ediyor:

“Sürpriz bir TRT 1 işi ‘Dengi Dengine’. Ev ahalisi “Format ilginç olmuş’” dedi. Bayram için mini dizi fikri iyi. Mahalleli bir davulcu ister. Muhtar (Altan Erkekli) ne yapacağını bilemez. Mahallenin özel üniversite sahibi ismi Niyazi (Şinasi Yurtsever) büyük bir sürpriz yapacaktır. Bir rock grubunu, sahurda davulcu niyetine pazarlayınca olanlar olacak… Mahallenin Kur’an kursu hocası İlahiyat mezunu Elif (Ergül Miray Şahin), mahallenin hocası Mustafa (böyle yakışıklı imama az rastlanır) (Ozan Çelik), imam olmayı hayal eden İdris’le (Yiğit Ege Yazar) dizinin ‘muhafazakâr’ tarafı.

Dengi Dengine dizisi ilginç konusuyla dikkat çekti! Hem Rock'çı hem muhafazakar! 7

Sahurda bir rock grubunun mani okuması fikri acaba seneye uygulanır mı mesela? Bir mahallede yaşayanların ekranda verilmesi işi epey zor. Birbirini tamamlayan bir kadro kurmak lazım. Görünen, ‘Dengi Dengine’ bunu kurtarmış.
Kekilli belki yeniden doğacak.

Genç ev ahalisi “Sesi enteresan mış’” dedi Murat Kekilli için. ‘Bu Akşam Ölürüm’ günlerini anlattık. Kekilli, 50 yaşlarında bir trafik kazası sonucunda oğlunu kaybetmiş, aynı kazada işitme yetisi de büyük bir ölçüde yok olmuş Seyfi rolünde. Oğlu Toprak’ın yerine gruba katılmıştır. Bu rolü kıvamında veriyor. Grup elemanları Mert (Bora Akkaş), Gökçe (Su Kutlu), Cenk (Baran Can Eraslan) ile dizi, rock grubu havasını olabildiğince karikatürize etmeden vermeye çalışıyor. Fatma (Benian Dönmez), Sevcan (Dilek Çelebi), Naci (Bülert Seyran), Mevlüde teyze (Jale Aylanç) ile mahalle ekibi seyredilir bir ilk bölüm verdiler. Ucundan azıcık ‘rock’, biraz ‘kadercilik’, oldukça ‘samimi mahalle’ ve yer yer ‘muhafazakârlık üzeri hiciv’le ev ahalisinin ilgisini çekti.”