Ana sayfa Dizi Haberleri Çukur dizisi 3. sezonu için büyük mesaj verildi, anlayan anladı!

Çukur dizisi 3. sezonu için büyük mesaj verildi, anlayan anladı!

tarafından ker_def

Çukur dizisinde öyle bir şey yaptılar ki, kadın-erkek eşitliği sorgulandı!

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranlarından geçtiğimiz hafta sezon finali yaparak yaz arası veren Çukur dizisi, 3. sezonda da bomba gibi bir dönüş yapacaktır.

İlk sezonunda çok beğenildikten sonra 2. sezonuna bambaşka karakterler ve yenilenmiş hikaye ile başlayan Çukur, sezon sonuna kadar ilgiyi artıran ataklarıyla vites düşürmeden gelmişti.

Çukur izleyicileri aynı performansı ve taktiği 3. sezonda da bekliyor. 3. sezonda yaşanabileceklere bir örnek olacak bazı sahneler ise izleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

Kadın-erkek eşitliği olarak mı yorumlandı dizide bilinmez ama, erkeklerin silah şiddetine kadın elinin de değemesi 3. sezon için bir mesaj mıydı?

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Çukur dizisindeki erkek şiddetinin kadına da sıçramış olmasına dikkat çekiyor.

Değerlendirme yazısında bu durumu “kadın – erkek eşitliği” olarak yorumlayan Anibal Güleroğlu, şu detaylara dikkat çekti:

“Silahların bolca konuştuğu ‘Çukur’, karakterlerinin şirinliğiyle geliştirdiği çatapat sahnelerinde, öldürmeyi eğlenceli bir aktivite haline getirmekte adeta… Kâh, yanından müzik aletlerini eksik etmeyerek icraata koşturan Yamaç’ın ‘Dance fighting’ şovuyla sergiler özendirici şiddetini. Olmadı Vartolu girer devreye… Gevrek gevrek gülerek sağa sola ateş edip espriler patlatarak hoşluk katar çatapat işlerine. Hapisten kolayca firar etmesi marifet sayılan Cumali’nin gözleri parlar silah görünce. Çeto’dan sonra ortaya çıkan Timsah Celil, psikopatlık güzellemesi gibi dar ortama. Azer Efendi de, Yücel’le birlikte sözde intikam ayağına şiddet türevleri döktürür. En beteriyse Akın’ın güçlü olma hevesi. Koltuğu kapmak için düşmanla işbirliğine girişip amcalarını tıktırır hapse, Yamaç’ı da karşı karşıya getirir dedesiyle. Aferin.

Gel gör ki tüm bunlar yetmedi ‘Çukur’un şiddeti parlatan içeriğine. Damla’yı gözünü kırpmadan adam öldüren bir kadın olarak bünyesine katan dizide, yeni sezon için kadınların şiddetle bütünleştirilen yüzü sürüldü sahneye. Bu noktada da ilk örnek Damla’nın eğitimi sayesinde hedefi vurmayı başaran Karaca oldu. Biz, erkeklerin şiddetine karşı çıkarken yakıştı mı ölüm kusan silahlar kadın eline? Eşitlik anlayışı işte!”