Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Deniz Çakır’ın ruhunda ve dünyasında Duygu Asena’nın izleri var!

Deniz Çakır’ın ruhunda ve dünyasında Duygu Asena’nın izleri var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gain Platformunda yayınlanan Aslında Özgürsün isimli diziyle yeniden setlere dönüş yapan Deniz Çakır, kadın dizisi arayanlar için çok etkili bir proje ile yeniden izleyicilerinin karşısına çıktı.

Bade İşçil ile birlikte başrolde yer alan Deniz Çakır, canlandırdığı Berna karakteri ile de günümüz dünyasında birçok örneği bulunan kadının hayatına dokunan bir rolde bulunuyor. Deniz Çakır, kadın hakları savunucusu olarak öne çıkan Duygu Asena’nın kendisinin gençlik döneminde tanıdığı ve takip ettiği bir isim olduğuna vurgu yaptı.

Deniz Çakır, Duygu Asena’nın yazılarının dergilerde yayınlandığı dönemde annesinin de bunları okuduğunu ve kendisinin de bu yazılardan çok etkilendiğini anlattı. Oyuncu, “Bizim Kadınca dergileri seri halinde vardır. Birazcık anne – kız ilişkisi içinde, annem de o dergileri alırdı. Orada belki Duygu’yu dergi üzerinden bütün yazılarını takip etmezdim. Ancak o dergideki konumunu bilirdim, kitaplarını okurdum” açıklamasında bulundu.

Deniz Çakır'ın ruhunda ve dünyasında Duygu Asena'nın izleri var! 7

Duygu Asena’nın fikirlerinden etkilendiğini de kabul eden Deniz Çakır, bugünkü düşünce dünyası içinde ünlü yazarın görünlerinin de etkisinin bulunduğunu saklamadı.

Oyuncu, “Bence bugünkü Deniz’de Duygu’nun payı vardır. Bunu böyle, şundan dolayı demek zor. Ama o yaşlarda okuduğum pek çok şeyin, şu anda benzer şeyleri hala düşünüyorsam, ilk eğilimlerinin başaldığı dönemlerde beni gaza getirmiştir” dedi.

Deniz Çakır, Duygu Asena’nın bugünlerde yaşaması durumunda çok üzüleceğini ve her şeyin daha da kötüye gittiğini düşünüyor. Oyuncu, yeni Duygu Asena gibi kadın hakları savunucusu düşünce yayan isimlerin ortaya çıkmamasından da rahatsız.