Ana sayfa Dizi Haberleri Deprem felaketi gösterdi ki, Türk dizileri, İspanyol ve Türk halklarını birbirine çok yakınlaştırdı!

Deprem felaketi gösterdi ki, Türk dizileri, İspanyol ve Türk halklarını birbirine çok yakınlaştırdı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin özellikle İspanya’da ve İspanyolca konuşulan tüm ülkelerde çok büyük ilgi görmesinin yansımaları, deprem felaketi ile birlikte çok farklı bir dayanışma örneği olarak yansıyor.

Kadın, Sadakatsiz, Bir Zamanlar Çukurova gibi Türkiye’de çok büyük başarılar kazanan ünlü dizilerimizin İspanya’da çok sevildiği ve son yıllarda çok popüler olduğu biliniyor. Hatta Kerem Bürsin, Can Yaman, Demet Özdemir, Cansu Dere gibi birçok önemli oyuncunun da İspanya’da çeşitli faaliyetleri oldu. Ödüller de alan Türk dizilerinin İspanyol halkı ile Türk halkını yakınlaştırdığının örneklerini deprem felaketi ile daha anlaşılır şekilde görmekteyiz.

Deprem felaketi gösterdi ki, Türk dizileri, İspanyol ve Türk halklarını birbirine çok yakınlaştırdı! 10

İspanya, 6 Şubat Pazartesi günü 9 saat arayla yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından hemen ülkemize arama ve kurtarma çalışmaları için uzman ekipler gönderdi.

Ayrıca İspanyol sağlıkçılar da ülkemize gelerek sahra hastanesi kurdu. 70 kişiden oluşan İspanyol sahra hastanesinde aynı anda 200 hasta tedavi görebiliyor.  Ayrıca İspanya’dan sevkiyatlara destek için askeri gemiler yönlendirildi.

İspanyol televizyonları ve gazeteleri de Türkiye’yi derinden sarsan bu büyük deprem felaketi ile ilgili dayanışma içerikli birçok haber paylaştı. Bu süreçte İspanyol izleyicilerin çeşitli şekillerde Türkiye’ye yardım topladıkları ve sosyal medya üzerinde de bu yardımların yayılmasını sağladıkları görüldü.

Deprem felaketi gösterdi ki, Türk dizileri, İspanyol ve Türk halklarını birbirine çok yakınlaştırdı! 11

En son İspanya’nın etkili gazetelerinden El Pais’in internet sayfasında abonelik yaptırmadan deprem ile ilgili haberlere isteyenlerin ulaşmasını sağlaması da dikkat çeken bir gelişmeydi.

Bunun yanı sıra Türk oyuncular ile ilgili depremler sonrasında çeşitli röportajlar yapıldı. Sadakatsiz isimli dizideki Nil karakteri ile beğeni toplayan Nazlı Bulum, Antena 3 televizyonuna konuştu.

Deprem felaketi gösterdi ki, Türk dizileri, İspanyol ve Türk halklarını birbirine çok yakınlaştırdı! 12

İspanya’da da büyük reytinglere ulaşan Sadakatsiz dizisinde Ali karakterini canlandıran genç oyuncu Alp Akar’ın da yine Antena 3 kanalında röportajı paylaşıldı.

Deprem felaketi gösterdi ki, Türk dizileri, İspanyol ve Türk halklarını birbirine çok yakınlaştırdı! 13

Bu oyuncuların da yardım ve destek talepleri aktarılırken, Nazlı Bulum, Türkiye’deki yardım kuruluşlarının uluslararası banka hesaplarını paylaşma imkanı da buldu.

Tüm bu destek çabalarına bakıldığı zaman Türk dizilerinin İspanya’da ve İspanyolca konuşulan tüm bölgelerdeki büyük etkisinin, bu deprem felaketinde dayanışma ruhu olarak geri döndüğünü görebilirsiniz.