Ana sayfa Sosyal Medya Ünlü oyuncu Mert Fırat, depremzedeler için yaptığı hizmetler ile alkışı hak ediyor!

Ünlü oyuncu Mert Fırat, depremzedeler için yaptığı hizmetler ile alkışı hak ediyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Mert Fırat hem sanat faaliyetleri yürüttüğü Dasdas’ın hem de sosyal yardımlaşma platformu İhtiyaç Haritası’nın kurucuları arasında bulunuyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedelere yardım için büyük fedakarlıklar sergileyen Mert Fırat, yaklaşık 300 gönüllü ile birlikte önemli hizmetler yaptı.

Mert Fırat, birçok ünlü oyuncu arkadaşının da yer aldığı bu çalışmalarda depremzedelerin ihtiyaçlarını belirleyip, bu ihtiyaçları temin etmek, bağışlar toplamak ve elde edilen malzemeleri de deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine en hızlı şekilde ulaştırmak adına bir faaliyet yürütüyor.

Online çalışan bir sistem olan İhtiyaç Haritası ile yardımları topladıklarını ifade eden Mert Fırat, kimin neye ihtiyacı var ise kendilerine ulaştıkları zaman onlara direkt bu ihtiyaçları sağlayabildiklerini aktardı.

150 tane motokuryenin bu süreçte sahada çalıştığını ve insanlara ihtiyaçlarını temin ettiğinden bahseden Mert Fırat, “Burada 16 yaşından tutun da 80 yaşına kadar farklı farklı şehirlerden hatta uluslararası milletlerden insanlar, buraya gelerek çalışma yürütüyor bizlerle. Doğru insanlara doğru zamanda ulaşarak onların ilaç ihtiyacından gıda ihtiyacına kadar mümkün mertebe yetişmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ünlü oyuncu Mert Fırat, depremzedeler için yaptığı hizmetler ile alkışı hak ediyor! 7

Gönüllülük esasına göre çalışan İhtiyaç Haritası organizasyonu, 12 farklı sivil toplum kuruluşunun bir arada yer aldığı bir yapıya sahip. 300 kadar gönüllü ile birlikte çalıştıklarını, 80’e yakın tırdaki malzemeleri indirdiklerini anlatan ünlü oyuncu, aynı zamanda sevkiyatları da kendilerinin gerçekleştirdiğinden bahsetti.

Platform üzerinden kendilerine gelen ihbarlar üzerinden gönüllülerin otomobil veya motosikletlerle depremzedelere ulaştıklarını anlatan oyuncu, “Gerek yerel yönetimlerle gerekse de kamuyla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Yardımın doğru bir biçimde dağıtılmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Mert Fırat hem oluşturduğu bu sivil toplum yapılanması hem de depremzedeler için sahada faal olarak çalışan birisi olarak, sosyal medyada birçok kişi tarafından alkışlandı, övgü dolu yorumlar aldı.