Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Dilin Döğer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Dilin Döğer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Dilin Döğer, 22 Şubat 1995 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Dilin Döğer
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1995
Doğum Yeri: Diyarbakır
Burcu: Balık
Instagram: https://www.instagram.com/dilindoger/

Dilin Döğer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Diyarbakır’da memur bir ailede doğdu. Çocukluğunun yarısı Diyarbakır’da yarısı ise Mersin’de geçti. “Bu iki şehir o zamanlar pek anlayamasam da gelişimimde çok yardımcı oldular. Diyarbakır benim için çocukluğumu doya doya yaşadığım bir şehir, Mersin ise neyi isteyip neyi istemediğim konusunda bir sürü şeyin içine girip çıktığım bir çeşni şehir oldu diyebilirim. Çocukluğumdan beri, içinde doğduğum aile üyelerinin de getirdiği bilinçle hep sanatla iç içe oldum. Sanatla bağım Diyarbakır’da temellendi. O zamanlar Tan Sağtürk’ün açtığı ilk bale okuluna annem koşa koşa yazdırmıştı ve bu sayede Anadolu Ateşi’yle sahneye çıkma fırsatı bulmuştum.”

Çocukluk yılları: Çocukluğunda eline boyalar, fırçalar ve hatta pirinç taneleri verilip bir şeyler yaratması istenirdi. “Halalarım resim ve müzik öğretmeniydi, amcam ise yazardı. Dolayısıyla çocukluğum evin içinde kütüphane görerek, kocaman tuvallerdeki halamın çizimleriyle tanışarak, biriktirilen kuponlarla alınan Bizet, Mendelssohn, Mozart gibi büyük klasik müzik bestecilerini dinleyerek ilerledi. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi’ni kazanıp Ankara’ya yerleştim. Benliğim sanırım böyle temellendi.”

Eğitim hayatı: İlköğretim eğitim dönemini Mersin’de tamamladıktan sonra  ailesi ile birlikte Ankara’ya yerleşti. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite döneminde iken oyunculuk yapmaya karar verdi. Üniversite döneminde ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri aldı. “İçinde büyüdüğüm hayatın oyunculuk mesleğini yapmak istememde büyük bir rolü oldu. Çocukluk yıllarımın geçtiği yerlerin bana kattığı en büyük artı sanat olmuştur.”

Hayatının dönüm noktası: Oyunculukla ile tanışması bir ajansa kayıt yaptırması ile oldu. “Sonra ajansa görüşmeye gittiğimde sevgili menajerim Yağmur Gökkaya ile tanıştım. Sonrasında kariyer planımın ilk hedefi Yetenek Evi Sanat Akademisinde Başta Korkut Baran hocam olmak üzere birbirinden değerli insanlardan eğitim alarak oyunculuk serüvenim başladı. Bugüne kadar, çok sayıda markanın reklam filminde rol aldım. Oyuncu olmak istediğime üniversitenin son sınıfındayken karar verip, o an yapabileceğim bütün imkanlarla birlikte harekete geçmiştim. Benim için biraz zorlu bir süreçti. Ama iyi ki de çatlamış bir şeyler ve böylece çatlaklardan ışık sızmış deyip Leonard Coheni’de analım böylece. Ajansa başvurup, kabul görüldükten kısa bir süre sonra her şey başladı, oyunculuk ve diksiyon eğitimlerim devam ederken ilk reklam işimi almış bulundum böylece. Ve daha sonra devamı gelmeye başladı. 2019 yılında ilk Uluslararası sinema film projemde sevgili yönetmenim Hiner Saleem ile art house bir film projesini tamamladık. Şimdi ise dünya festivallerinde prömiyer yapmayı bekliyoruz.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Ex Aşkım’ dizisinde canlandırdığı ‘Afife’ karakteriyle başladı ve geniş bir kitle tarafından tanındı.

Dilin Döğer Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Sosyal:  Oyunculuktan kalan arta zamanlarında resim yapmaktan çok keyif alıyor ayrıca meditasyon yapmak ruhuna iyi geliyor. “Büyük bir Mubi hayranı ve izleyicisiyim. Aynı zamanda Fransızca öğrenmeye başladım. Bazen saatlerce müzik keşfine çıktığım olur. Bir de bu sıralar ukulele öğrenmeye başladım. “

Mutluluk kaynağı: Gain platformunda yayınlanan EX Aşkım dizisi, televizyon ekranlarındaki ilk oyunculuk deneyimi. Projede yer almış olmaktan büyük mutluluk duyuyor. “Projenin cast direktörü, menajerim Yağmur Gökkaya ile irtibata geçerek proje detaylarına uygun oyuncu talebinde bulunmuş. Diziye katılmak için ben de her oyuncu gibi audition süreçlerinden geçtim ve onaylandım. Bu benim ilk dizi projem olduğu için her zaman ayrı bir yeri olacak hayatımda. Dizimiz toplam 24 bölümden oluşuyor ve her bölümde farklı oyuncu arkadaşların hayat verdiği karakterlerle anlatılan farklı eski aşk hikayeleri var. Bu hikayelerin hepsini aynı mekanda izliyoruz. Gain platformu zaten çok özgün ve başarısı devam eden bir alan oldu, bu projede de birden fazla yönetmen ve oyuncularla birlikte özgün bir iş çıkardık diye düşünüyorum.”

İlk sinema filmi: Hiner Saleem/ Goodnight Soldier

Kariyer planı: Reklam oyunculuğunun dışında dizi ve sinema oyunculuğu yaparak kariyerinin ilerlemesine katkıda bulunacak işlerde yer almak istiyor. “Bu reklam da olur, dizi de, sinema da. Benim için içeriği ve niteliği çok önemli çünkü temelimi sağlam, acele etmeden oturtmak istiyorum. Her zaman nitelikli işlerin bir başka nitelikli işlere kapı açtığına inanırım bu yüzden iş ve dolayısıyla insanlarla temas etmeyi, aralarında bağ kurmayı tercih ediyorum.”

Gelecek Hayali:  Kariyer hedeflerini ve gelecek planlarını menajeri ile birlikte belirliyor. “Gerek yerli gerekse de Uluslararası projelerdeki hedefimiz kaliteli bütün yapımların içinde olmak. Umarım ömrüm yettiğince bu dünyada farklı farklı hisseden herkese ben de bir gün hayat veririm. Bipolar hastalığı olan bir kadının oyuncu olmak istemesi, bunun kişisel hayatındaki çatışma ve çıkmazlarının oyunculuk kariyeriyle nasıl çarpıştığını anlatmak isterdim ben de bir gün. Sonu nasıl biterdi acaba?”

DİZİLERİ

2022- O Kız

2021- Ex Aşkım/ Afife

FİLMLERİ

2022- Goodnight Soldier/ Zine