Ana sayfa Sosyal Medya Diren Polatoğulları’nın şive başarısı, Yalı Çapkını dizisini güzelleştiren detaylardan birisi oldu!

Diren Polatoğulları’nın şive başarısı, Yalı Çapkını dizisini güzelleştiren detaylardan birisi oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Diren Polatoğulları, bu sezon Yalı Çapkını dizisinde Kazım karakteri ile yer alıyor. Geçen sezon oyuncuyu bir kiralık katil rolünde Üç Kuruş dizisinde izleyenler, şimdiki değişimi şaşırarak izliyor. İmajını yenilemekle kalmayan Diren Polatoğulları, karakterin en önemli özelliği olan Gaziantep şivesini de başarıyla ortaya koyuyor.

Dizinin en başında Gaziantep’e ekip olarak giden Yalı Çapkını oyuncuları, birkaç bölüm için bu bölgede çekimlerde bulundu. İşte bu süreç de oyuncuların birbirleri ile kaynaşmalarını sağladı. Diren Polatoğulları açısından ise Gaziantep şivesini yerinde gözlemlemek başarılı bir karakterin ortaya çıkmasında etkili oldu.

Daha önce bu bölgedeki insanların konuşma tarzlarını bilmediğini ifade eden oyuncunun, Kazım karakterinin şivesini başarıyla sergilemesi de yeteneklerinin seviyesini sergiliyor.

Diren Polatoğulları'nın şive başarısı, Yalı Çapkını dizisini güzelleştiren detaylardan birisi oldu! 7

Diren Polatoğulları, bu şive konusundaki başarısıyla ilgili soruyu şu sözlerle yanıtladı:

“Bilmiyordum, Gaziantep’e gittik, Murat abimiz var ondan rica ettim. Ben 2-3 gün önce gittim ve onunla gezdim. Şivede önemli olan şey melodi. O melodiyi yakaladığınız zaman kelimeler önemli değil. Melodi tutunca oluyor. O melodi de dinleyerek olabiliyor. Murat abi ile gezdim, çok dinledim onu . O verdi bana şiveyi. Hep onu duyarak öğrendim. Çok zorlanmadım. Zorlanacağımı düşünüyordum, hiç bilmediğim bir şiveydi. Orada melodi önemli olan. Gaziantep’te insanlarla o şive ile konuşmaya çalıştım. İnsanlar da beğeniyordu. İyi oldu, şivede çok zorlanmadım.”

Yalı Çapkını dizisinde bazı oyuncuların şiveler için özel olarak dersler aldığını da anlatan Diren Polatoğulları, ilk başlarda zorlansa da daha sonra şiveyi doğru şekilde yansıtma konusunda başarılı olduklarını anlattı.

Kötü bir karakteri izleyicilere yansıtma konusunda karakter için ilk görüştüğünde, yönetmen ve yapımcının kendisine çok güven verdiklerini anlatan Diren Polatoğulları, bu durumun kendisini rahatlattığını ifade etti.

Sokakta çok güzel tepkiler aldığını hatta yürümekte zorlandığını ifade eden başarılı oyuncu, vatandaşların da Gaziantep şivesi ile kendisine yanıt vermeye çalıştıklarını söyledi. Oyuncu, “Sürekli bağırıyorlar, sokak çok acayip. Yurdumun insanı harika ve yaratıcı” diyerek, sosyal medyadaki etkileşimin kendisini çok güldürdüğünü sözlerine ekledi.