Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul dizi setini kasıp kavuran yangından geriye acı bir tablo kaldı!

Diriliş Ertuğrul dizi setini kasıp kavuran yangından geriye acı bir tablo kaldı!

tarafından ker_def

4 sezondur ekranlarda fırtınlar estiren Diriliş Ertuğrul dizisinin başına gelen büyük felaketin ayrıntıları ortaya çıktı.

TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşan ve reyting rekorları kıran diziye adeta nazar değdi.

4. sezonunu başarıyla tamamlayan ve 5. sezonunda Diriliş Osman olarak yoluna devam edecek olan dizinin setinde çıkan yangında dekorların tamamen yandığı ortaya çıktı.

Beykoz Yalıköy’de bulunan dizi ve film stüdyosu olarak da kullanılan eski kundura fabrikasında çıkan yangınla ilgili detaylar belli oldu. Diriliş Ertuğrul dizisinin dekorlarının tamamen yandığı belirlendi.

Diriliş Ertuğrul dizi setini kasıp kavuran yangından geriye acı bir tablo kaldı! 9

Yangının spiral taşlı makineyle demir kesim sırasında çıkan kıvılcımların ahşaplara sirayet etmesi sonucu meydana geldiği iddia edildi.

Boğaz’ın her noktasından görülen alevler, dizilerin sezon finali yapması ve çekim olmaması nedeniyle kimseye zarar vermedi.

Yangının Diriliş Ertuğrul dizisinin setinde çıktığı belirlendi.

Tekden Film’den yapılan yazılı açıklamada, öğle saatlerinde dizi setinin bulunduğu eski kundura fabrikasında çıkan yangının, personelin ve itfaiyenin anında müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi.

Diriliş Ertuğrul dizi setini kasıp kavuran yangından geriye acı bir tablo kaldı! 10

Açıklamada, yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma hadisesi yaşanmadığı aktarılarak şunlar söyledi:

“Yangın, Beykoz Kundura’da bulunan ağaç ve yapılara herhangi bir zarar vermezken, ‘Diriliş Ertuğrul’ setinin dekorları yangında tamamen zarar görmüştür”

Diriliş Ertuğrul dizi setini kasıp kavuran yangından geriye acı bir tablo kaldı! 11

Yaşanan bu yangın felaketinden sonra yapımcı firma yeni sezon öncesi hızlıca yeni dekorlar yapılmasının hazırlıklarına başladı.

Ancak dekorların hızlıca yerine konması da beklenmiyor.

Dizinin yeni sezonu da bu gelişmeden sonra riski girdi.

Dekorların hazırlanması ve çekimlerin başlamasının sarkması durumunda Diriliş Osman dizisi sezona biraz gecikmeli başlayabilir.