Ana sayfa Dizi Haberleri Diriliş Ertuğrul’un Dumrul Alp’i Edip Zeydan, Yavuz dizisinin kadrosuna dahil oldu

Diriliş Ertuğrul’un Dumrul Alp’i Edip Zeydan, Yavuz dizisinin kadrosuna dahil oldu

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/ÖZEL HABER – TRT1’de yayınlanan dönem dizisi Diriliş Ertuğrul’un oyuncusu, bu kez bir başka dönem dizisinin kadrosunda. Yavuz Sultan Selim’in hayatını konu alacak olan ve Yavuz ismini taşıyan dizinin, Acun Ilıcalı’nın Ocak ayında açmayı planladığı dijital platform Exxen’de yayınlanacağı konuşulmakta ancak bu konu henüz netlik kazanmış değil.

İddialı proje için çalışmalar hızla sürüyor. Muhteşem Yüzyıl’ın ardından Kanuni’nin babası Yavuz Sultan Selim’in hayatını konu alacak olan Yavuz dizisi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Oyuncu kadrosu yavaş yavaş şekillenen diziye katılan isimlerden birisi de Edip Zeydan oldu. Diriliş Ertuğrul dizisinde Dumrul Alp karakterini canlandıran Zeydan, bu kez Yavuz dizisindeki kilit bir karakterlerden birisine hayat verecek.

Diriliş Ertuğrul'un Dumrul Alp'i Edip Zeydan, Yavuz dizisinin kadrosuna dahil oldu 9

Diriliş Ertuğrul dizisinde Turgut Alp karakterini oynayan Cengiz Coşkun, Yavuz Sultan Selim’i canlandırırken, Edip Zeydan da Yavuz’un fedailerinden birisi olan Oğuz’a hayat verecek. Oğuz, Sultan’ın en yakınında, en güvendiği adamlarından birisi olarak boy gösterecek Yavuz dizisinde.

Edip Zeydan hakkında…

Genç kuşağın başarılı ve dikkat çeken isimlerinden olan Edip Zeydan, ilk olarak TRT1 için çekilen Bir Yusuf Masalı isimli dizide rol almıştı. Daha sonra Diriliş Ertuğrul’da oynayan Zeydan, dizinin 2. sezonunda Dumrul Alp karakteriyle dahil olmuş ve 5. ve son sezonun finaline doğru da karakteri ölünce diziye veda etmişti.  Zeydan daha sonra Malazgirt 1071 filminde rol aldı. Şimdi de yine iddialı bir dönem projesi olan Yavuz dizisiyle izleyici ile buluşacak.

1989 Ankara doğumlu olan oyuncu, Bilgi Üniversitesi Mezunu Uluslararası İlişkiler Mezunu. Ancak mezun olduğu meslek yerine oyunculuğu tercih etmiş bir isim. Usta oyuncular Can Gürzap ve Arsen Gürzap’tan oyunculuk dersleri alan Zeydan, ayrıca oyuncu koçlarıyla çalışmış ve workshop’lara da katılarak oyunculuk eğitimini sürdüren, idealist bir oyuncu.

Diriliş Ertuğrul'un Dumrul Alp'i Edip Zeydan, Yavuz dizisinin kadrosuna dahil oldu 10

Yavuz dizisi hakkında…

Bilal Kalyoncu’nun hem yazıp yönettiği hem de yapımcılığını üstlendiği dizinin senaryosunu da yine Koray Yeltekin ile birlikte kaleme alacağı öğrenildi. Kalyoncu, Hep Yek isimli 3 film serisi ile birlikte Malazgirt 1071, Cin-si Bozuk filmlerinin de yapımcı, yönetmen ve senaristliğini yapmıştı.

Diriliş Ertuğrul'un Dumrul Alp'i Edip Zeydan, Yavuz dizisinin kadrosuna dahil oldu 11

Projenin, henüz netlik olmasa da Exxen ile görüşüldüğü ve Acun Ilıcalı’nın yılbaşından sonra yayın hayatına başlaması planlanan Exxen isimli yeni dijital platformda yayınlanması bekleniyor.

Yavuz dizisinin 3 sezon sürmesi ve ilk sezonda 9, ikinci sezonda 8 ve 3. sezonda da 7 bölüm olarak yayınlanması planlanıyor. Aralık sonu, ocak başında başlaması planlanan çekimlerin, İstanbul’da dönemi yansıtacak bir platoda yapılması bekleniyor.