Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi izlemesi güzel ama ya kamera arkası! Dizi sektöründe işler ciddi! Setlerde yıllardır yaşanan mağduriyete SGK el attı!

Dizi izlemesi güzel ama ya kamera arkası! Dizi sektöründe işler ciddi! Setlerde yıllardır yaşanan mağduriyete SGK el attı!

tarafından zk zk

Dizi izlemesi güzel ama ya kamera arkası! Dizi sektöründe işler ciddi! Setlerde yıllardır yaşanan mağduriyete SGK el attı! 7

Ekran başında keyifle izlediğimiz setlerin kamera arkasında yaşanan sorunlar zaman zaman gündeme geliyor. Dizi sürelerinin uzunluğu nedeniyle hem set çalışanları hem de oyuncular zaman zaman mağduriyetler yaşıyor. 120 dakikadan fazla bölümleri yetiştirebilmek için bir hafta boyunca yoğun çaba sarfeden ekipler, kimi zaman durumu protesto da etse işler pek değişmiyor.

Bir dönem ‘Yerli dizi, yersiz uzun’ sloganıyla protesto eylemlerine de sahne olan bu durum, ne yazık ki sektörün kanayan yarası. Kanalların reklam pastasından büyük bir yer kaplayan dizi arası reklamlardan kimse vazgeçmek istemiyor. Olan ise saatler boyunca sette çalışan oyuncusundan çaycısına tüm sektör emekçilerine oluyor. Kurulan sendikaların da durumu değiştiremediği sektörde işler gittikçe zorlaşırken bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun duruma el attığı gündeme geldi.

Milliyet Gazetesi’nden Özay Şendir, bu durumu bakın köşesinde nasıl anlattı: