Ana sayfa Dizi Haberleri Dizi setleri korona virüsten nasıl etkilenecek, çekimler devam edecek mi?

Dizi setleri korona virüsten nasıl etkilenecek, çekimler devam edecek mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Tüm dünyayı etkisi altına alan ve pandemi ilan edilerek durumun ciddiyeti ortaya konan korana virüsün yayılması toplu bulunan ortamlarda oluyor.

Tüm dizi setlerinde de böyle ortamlar yaşanıyor. Oyuncular ve teknik ekibin birbirleri ile iç içe çekimleri yaptıkları ve iki kişinin birbirine 1 metreden daha fazla yaklaşmaması gibi bir durumun oluşamayacağı, hijyenin doğal şartlar nedeniyle de sağlıklı olarak sağlanamayacağı ortamlar…

Türkiye’de de önlemler birbiri ardına açıklanıyor.Toplu olarak bulunan mekanlar kapatılıyor, gerekli olmadığı müddetçe herkese evlerinde kalmaları tavsiyesi yapılıyor. İşte bu ortamda dizi setlerinde de önlemler alınacak mı, bir süre çekimlere ara verilecek mi bu konu merak edilmekte.

Dizi yapımcılarının bir araya gelerek bu konuda bir toplantı yapacakları ve durumu değerlendirecekleri gündeme geldi. Oyuncuların ve teknik ekiplerin virüse karşı tedirgin oldukları durumlar da var ve yapımcıların bu konuda ortak bir karar alması da çok önemli.

Kanalların bu duruma destek vermesi de şart. Virüse yakalanma ihtimali en aza indirmek, dizi setlerinin gelecekteki varlıkları ve tecrübeli ekiplerin, oyuncuların korunması adına önemli bir adım olacaktır.