Ana sayfa Dizi Haberleri Diziler bir bir final yapıyor! 2020 – 2021 sezonunda hangi diziler veda etti?

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 – 2021 sezonunda hangi diziler veda etti?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dizi dünyasında geçmişe oranla daha az yapım çekiliyor… Birbir yeni diziler için hazırlıklar da sürüyor ve yeni projeler duyuruluyor… Ancak büyük hayallerle ve iddialarla başlayan diziler de bir bir ekrana veda ediyor…

Bu sezon izleyiciler birçok dizinin final yapması ile burukluk yaşadı… Sevdikleri yapımlar bir bir kanallar tarafından yayından kaldırılırken, sosyal medyada isyanlar çıktı… Ancak bunların hiçbirisi dizi endüstrisinin gerçeklerini ortadan kaldıramaz.

Eğer bir dizi reyting alamaz ise reklam geliri elde etmesi zorlaşır, bu da yapımın maliyetlerinin bile karşılanamaması anlamı taşır. Yani televizyon kanalları bile isteye bir diziyi izleyicilerin bir bölümü çok sevdi diye yayında tutamaz… Bu işin bir ekonomisi var… Ne yazık ki, reytingler de bu ekonominin belirleyici öğesi konumunda.

İşte dizi dünyasının bu gerçeği birçok yapımın daha sezon yeni başlamışken bitmesi sonucunu doğurdu… Peki hangi dizilere veda ettik?

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 16

Zalim İstanbul dizisi Haziran ayında 35. bölümüyle birlikte veda edan yapımlar arasına katıldı. Kanal D’de yayınlanan dizi genç oyuncuların öne çıkmasını sağlayarak da önemli bir hizmet yapmış oldu.

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 17

Özge Gürel ve Can Yaman ikilisinin çok iddialı dizisi Bay Yanlış, çok büyük sosyal medya desteğine rağmen 14.bölüm yayınlandı ve silinip gitti…

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 18

atv’de yaz ekranının eğlencesi olarak başlayan, Cengiz Bozkurt ve Levent Ülgen gibi  iki ustayı buluşturan Gençliğim Eyvah dizisine 17. bölümde veda ettik.

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 19

Çatı Katı Aşk da Kanal D ekranının romantik komedi dizisiydi… Furkan Andıç, Ezgi Şenler, Yiğit Kirazcı, Nilay Deniz başrolde yer aldı. Son olarak Ezgi Şenler gönderildi, Selin Şekerci kurtarıcı olarak katıldı ama olmadı… Kanal D çok destekledi ama reytingler onu da ekrandan 16. bölümde kopardı…

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 20

Tolgahan Sayışman ve Sude Güler’i başrolde buluşturan, büyük prodüksiyonla çekilen Şeref Sözü dizisi ise daha ilk 3 bölüm yayınlandı ve reytingler çok kötü geldiği için 4. bölümüyle birlikte önümüzdeki hafta final yapıyor.

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 21

Serkan Çayoğlu ve Melisa Aslı Pamuk ikilisini başrolde buluşturan Yeni Hayat dizisi mart ayından bu yana çok konuşuldu, Kanal D çok yatırım yaptı ama 9.bölümüyle birlikte veda eden yapımlar arasına katıldı.

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 22

Yarım Kalan Aşklar dizisi de Burak Deniz ve Dilan Çiçek Deniz’i buluşturdu. BluTV diziside final yapanlar kervanına katıldı…

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 23

Fox TV’nin çok sevilen Öğretmen dizisi de 9. bölümü ile birlikte final kararı alındı. İlker Kaleli ve Ceren Moray’ı buluşturan dizi 2 bölüm sonra veda ediyor.

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 24

Star TV’nin çok iddialı başlayan İyi Günde Kötü Günde dizisi de 6. bölümüyle birlikte veda etti. Elçin Sangu’nun Star TV’yi suçlayan sözleri akıllarda kaldı…

Diziler bir bir final yapıyor! 2020 - 2021 sezonunda hangi diziler veda etti? 25

Güvercin dizisi de Star TV ekranında sadece 16 bölüm sürebildi. Mehmet Ali Nuroğlu ve Almila Ada’yı buluşturan dizinin vedası da izleyicileri üzdü.