Ana sayfa Dizi Haberleri Dizileri tutmayan kanal hangisi? Fox TV’nin dizilerinin tutmasının önemli bir nedeni var!

Dizileri tutmayan kanal hangisi? Fox TV’nin dizilerinin tutmasının önemli bir nedeni var!

tarafından zk zk

Kanallar her yeni sezonda pek çok dizi projesine başlıyor. Kimi tutuyor, kimi tutmuyor… Dizisi tutan kanal, sezon boyunca rahat ediyor. Çünkü reklam gelirlerini de garantilemiş oluyor. Tabii bu kadar büyük prodüksiyonlu ve iddialı işler öylesine bir kararla yapılmıyor. Kamera arkasında başka detaylar var. Kanallar, işi şansa bırakmamak için bir yöntem geliştirmiş. Ancak bu yöntem de bazen doğru kararlar verdirmiyor.

Mesut Yar, Posta’daki köşesinde kanalların dizi projelerini nasıl seçtiklerini anlatarak bu konuda en iyi tahmini Fox’un yaptığını söylüyor. İşte o yazı:

“Hangi kanalın kehanetleri tutuyor?

Yanıtım net; FOX! Bundan beş ay kadar önce kanalın yöneticileriyle laflamıştık. “Bir ön izleme ekibi oluşturulduğunu ve yeni sezonda yayına giren üç dizinin izletildiğini” söylemişlerdi…

Açıkçası bu “focus grubunun” düşüncelerini merak etmiştim…

Grup en çok “Kadın” dizisine olumlu görüş bildirmişti. Ardından “Bizim Hikaye” gelmiş. Ve yayından kalkan “Kayıtdışı” ortalama bir oy almıştı…

Bu çalışmanın sonuçlarıyla günün sonuçlarını karşılaştırdım. Açıkçası ön izleme grubunun söyledikleri orta kısa vadede haklı çıktı. En güçlü halkayı kestirebilmelerine mi yoksa zayıf halkayı parmakla göstermelerine mi şaşırayım bilemedim. Tebrikler! Bu arada her kanalın böyle grupları var. En karavana atışlar kimden çıkmış, sona eren dizilere bir bakın göreceksiniz!”