Ana sayfa Dizi Haberleri Doğduğun Ev Kaderindir dizisine eleştiriler çok ağır!

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine eleştiriler çok ağır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – tv8 ekranında ilk bölümüyle 25 Aralık Çarşamba akşamı yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin ilk bölümü sosyal medyada olay oldu.Demet Özdemir’in ekrana dönüşü nedeniyle hayranları adeta sosyal medyada kutlama yaparcasına mesajlar paylaştı.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi yaratılan bu ortam sonrasında sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol uyumu da birçok dizi izleyicisi tarafından beğenildi. Ancak ilk bölümün bu coşkulu heyecanı içinde gelen eleştiriler de arka planda kaldı.Neydi bu eleştiriler?

Doğduğun Ev Kaderindir gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryolaştırıldı. Dizinin 1.bölüm özetini haberimizin devamında bulabilir, karakterler hakkında ve senaryo hakkında detayları öğrenebilirsiniz.

Peki bu eleştiriler hangi konularda yapıldı?

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine eleştiriler çok ağır! 8

Bir dizi izleyicisi sosyal medyada saçma bulduğu konuları şöyle sıraladı:

“Dizide bazı yerler bana saçma geldi ya da aceleye getirilmiş gibi…Zeynep’in babasını affetmesi, evlenme teklifini kabul ettiği adamdan bir anda vazgeçmesi, hiç tanımadığı biriyle evlenmeyi kabul etmesi ve gerçek ailesinin sanki Zeynep onları terk etmiş gibi konuşması çok saçma… Kızlarını sattılar resmen, neden şimdi Zeynep’in üstüne yüklüyorlar her şeyi…”

Bazı izleyiciler senaryonun komple saçma olduğuna yönelik eleştirilerde bulundu.Ayrıca Özdemir ile Çelikkol’un birbirine yakışmadığına yönelik eleştiriler de geldi. Kimse Bilmez’in Uygar’ı Engin Hepileri’ye izleyicilerin gözünün alışmadığı eski karakterinin akıllara geldiği de görüldü.

Bir başka dizi izleyicisi, şu yorumda bulundu: “Hiç beğenmedim.. Kızdaki bu suçluluk psikolojisi çok saçma.. Seni büyütüp, okutan, sana güzel bi hayat sunan, sana sevgilerini cömertçe veren insanların emeklerini hiçe say. Seni başkasına satan kadın iki damla gözyaşı döktü diye, dün evlenme teklifini kabul ettiğin adamı ortada bırak, bu kroya tav ol..
İlk bölümü beğenmedim.. Umarım diğer bölümlerde kızın psikolojik durumunun analizini daha net yansıtırlar..”

Bir başka dizi izleyicisinin şu yorumu da dikkat çekti: “Bu dizi tutmaz, çok saçma konusuna zaten hiçbir anlam veremedim. Onu okutan, her türlü imkanı sağlayan aileye değil de hiçbir şey yapmayan bir yandan da evlen diye tutturan ‘sözde’ gerçek ailesine gitmesini bırak, evlenmeyi kabul bile etmesi nedir yahu? Diğerini ne çabuk unuttun ne iş? Dizi baştan sona mantık hatası yani izleyiciyi çileden çıkarma amaçları vardı herhalde. Daha izlemem bu kadardı.”

Peki Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin 1.bölümünde neler yaşandı? İşte tüm detaylar:

Doğduğun Ev Kaderindir dizisine eleştiriler çok ağır! 9

Zeynep, iki farklı hayatı ve ondan beklentileri bambaşka olan anneleri arasında sıkışıp kalmış, genç bir hukuk öğrencisidir. Bir taraftan öz annesinin fedakarlıkları altında ezilirken, diğer taraftan da öbür annesinin onun için kurduğu hayalleri sırtlanmaya çalışır. Yıllardır iki taraf arasındaki dengeleri korumaya çalışırken, Zeynep gerçekte kim ve hangi ailesinin kızı olduğunu sorgulamaya devam eder. Bu, Zeynep’in cevabını bir türlü bulamadığı, yegâne sorudur.

Mehdi, önce ailesinin sonra mahallesindekilerin sorumluluğunu üstlenmiş, herkesin güvenle sırtını yasladığı, cesur, fedakâr ama bir o kadar da yalnız bir adamdır. Herkesin sevgisini böylesine kazanmışken, bir annesininkine layık olamaz. Mehdi’nin içinde öyle bir boşluk oluşur ki, orayı da babasının intikamıyla doldurmaya çalışır. Annesi; oğlunu içine düştüğü karanlıktan kurtarmak için, bir an önce mahalleden biriyle evlendirmeye karar verir.

Zeynep’in doğum gününde, erkek arkadaşı Faruk’tan aldığı evlenme teklifi; aslında onu adım adım Mehdi’ye yaklaştırmaktadır. Artık öz annesinin fedakarlıklarının karşılığını ödeme vakti gelmiştir. Zeynep bir kez daha hayatın planlardan değil, başa gelenlerden ibaret olduğunu anlayacak, kaderi onu yeniden doğduğu eve sürükleyecektir. Mehdi ve Zeynep yaralarını beraber iyileştirmeye çalışırlarken, birbirlerinin evi olma yolunda da mücadele edeceklerdir.