Ana sayfa Dizi Haberleri Doğduğun Ev Kaderindir için hayaller büyük, gerçekler ise acı!

Doğduğun Ev Kaderindir için hayaller büyük, gerçekler ise acı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Sosyal medyada çok konuşulan yapımlar çok izlenir… İşte bu sözü son zamanlarda çok duymaktayız. Peki gerçekten öyle mi? Mesela Kuruluş Osman dizisi sosyal medyada az konuşulan yapımlardan birisi… Bir Zamanlar Çukurova da sosyal medyada pek destekçi bulamıyor… Bunun yanı sıra Mucize Doktor dizisinin de aldığı reyting ile sosyal medyadaki gücü noktasında büyük uçurum var…

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi, Demet Özdemir nedeniyle sosyal medyada en çok konuşulan yapımlardan birisi… Özdemir hayranları, öyle çılgınca yapımı savunuyor ki, öyle büyük emek harcıyor ki, sosyal medyanın en çok konuşulan dizisi olması gerçekçi bir durum.

Ancak reytinglere bakıldığı zaman Mucize Doktor, Kuruluş Osman, Bir Zamanlar Çukurova dizileri ile de boy ölçüşmesi imkansız… Bu 3 dizi sosyal medyada az konuşulan yapımlardan. Ancak reyting performansları, etki güçleri, haklarında yapılan haberler ve izleyicilerin ilgisi üzerinden bakıldığında Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un dizisinin çok çok önünde…

İnternette yapılan anketlerde, sosyal medyada yapılan gündem çabalarında Doğduğun Ev Kaderindir hep birinciliğe oynar. Ancak etki gücü noktasında bu kadar abartıldığı gibi bir izlenme performansı olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Doğduğun Ev Kaderindir için hayaller büyük, gerçekler ise acı! 8

Bir ankette Doğduğun Ev Kaderindir’in tüm dizileri geçerek en çok oy alan, en popüler Türk dizisi seçildiği sosyal medyada konuşuluyor.

Ancak bu durum bir gerçeğin de önünü kapatamaz. Sosyal medya, ya da internet üzerinden yapılan bu tür oylama ve yorumlar hep yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkartır.

Doğduğun Ev Kaderindir çok iyi bir dizi. Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol da çok başarılı performans sergiliyor. En az 2, hatta 3 sezon devam edebilecek bir hikayesi mevcut. Şayet senaryo yanlışları yapılmaz ise uzun süre konuşulacaktır.

Doğduğun Ev Kaderindir için hayaller büyük, gerçekler ise acı! 9

Ancak, Doğduğun Ev Kaderindir tüm diziler içinde en popüler yapım olma noktasında ne Mucize Doktor ne Kuruluş Osman’ı geçemez. İzleyici tercihleri ve toplumun genel yapısının durumu göz önüne alınır ise, Türkiye’nin iyi dizileri zaten belli. Doğduğun Ev Kaderindir ilk 10’a girebilir belki…

İşte Türkiye’nin sezon boyunca elde ettikleri reyting performanslarına bakılarak, her zaman yüksek oranlar elde eden 5 dizisi:

Mucize Doktor
Kuruluş Osman
Bir Zamanlar Çukurova
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
Çukur