Ana sayfa TV Programları Dövme pilavı hiç pişmemiş! Zuhal Topal’la Sofrada 95. Bölüm

Dövme pilavı hiç pişmemiş! Zuhal Topal’la Sofrada 95. Bölüm

tarafından ker_def

İlayda’nın ana yemekleri beğenilecek mi? Zuhal Topal’la Sofrada 95. Bölüm ekstra videoları yayında hemen izle!Fox TV ekranında Zuhal Topal’la Sofrada programında haftanın son günü 4 Ocak Cuma günü 95. bölümle izleyicilerin karşısına çıktı. Programın 95. bölümünde yarışacak olan ikili ise İlayda Tavşanlar ile müstakbel kayınvalidesi Neslihan Kırbaşoğlu. Henüz nişanlı olan gelin adayı İlayda hanım yarışmaya kendisi başvurmuş.

Müstakbel gelin İlayda hanım 25 yaşında. Nişanlı olan İlayda hanım oldukça da hırslı birisi. Ayrıca inatçılığı ile de biliniyor. Neslihan hanım ise Anadolu mutfağı ustası… Bu ikili mutfakta şov yapıp 10 bin TL’lik büyük ödülü almak istiyor.

Programda haftanın finali için tüm gelinler ve kayınvalideler toplanacak. 10 bin TL’lik büyük ödülü kimin kazanacağı da bugün belli olacak. 95. bölüm fragmanında Zuhal Topal, herkesi şaşırtacak bir sonuç olduğu bilgisini veriyor. İzleyiciler de bu şaşırtıcı sonucun ne olduğunu merak etmekte.

Neslihan hanım müstakbel gelinin elinden hiç yemek yemediğini söyleyerek şaşırttı. İlayda hanım, menüsünü Çukurova’dan hazırladı.

Topalak çorbası
Ispanaklı gül böreği
Kaburga dolması
Dövme pilavı
Kaşık salatası
Karakuş tatlısı

Bazı kayınvalideler bu menüyü basit olarak nitelendirerek yine haksızlık yapmayı sürdürdü.

Gelin hanım hamaratlığını mutfakta sergiledi.

İlayda hanımın dezavantajı ise Kayınvalidesi Neslihan hanımın hafta boyunca diğer gelinlerin hemen her şeyini eleştirmesi. Şimdi de kayınvalideler İlayda hanımın her şeyini eleştirecek.

Yemeklerini yapan, masasını hazırlayan İlayda hanım bir hayli hızlı olduğunu da gösterdi.

Pakize hanım daha ilk andan itibaren hedef olarak belirlediği Neslihan hanıma ve İlayda hanıma eleştirilerin üst üste yaptı.

Kayınvalideler üst üste eleştirilerle Neslihan hanımın üzerine yüklendi. İlayda hanım, kayınvalidesinin hafta boyunca agresif söylemleri yüzünden gelen eleştiriler yüzünde gerildi. Haftanın en hamarat gelinlerinden olan İlayda hanımın performansı izleyicilerin takdirini kazandı.

Tavuklu topalak çorbasına Pakize hanımın basit demesi, Neslihan hanımı sinirlendirirken, Zuhal Topal da bu yoruma şaşırdı.

Diğer kayınvalideler ise çorbayı beğendiklerini belirterek hakkını verdiler. Tek eleştiren Pakize hanım olunca Zuhal hanım da bu yoruma dudak büktü. Topal, çorbayı çok beğendiğini ifade etti.

Haftanın agresif kayınvalidesi Pakize hanım yanında getirdiği yufkayı gösterdi. İlayda hanım ile böreği kendisinin daha hızlı yapabileceği didişmesine giren Pakize hanım, izleyicileri de sinir etmeyi başardı. Neslihan hanım bu duruma tepki gösterdi ve Pakize hanımın mutfağa gidip börek yapma isteğini kabul edemeyeceğini söyledi. Diğer kayınvalideler de Pakize hanıma tepki gösterdi. Zuhal Topal, masadaki bu gerginlik sırasında müdahale etmeyerek de dikkatleri üzerine çekti.

Ispanaklı gül böreğine kayınvalidelerin olumsuz eleştirileri de üst üste geldi.Böreğin tadı beğenilirken, fazla pişmiş olması eleştiri aldı.

Pakize hanım, “İlk gün ben size söyledim Neslihan hedefim sensin dedim” şeklinde konuştu ve Zuhal Topal bu sözler üzerine kahkaha atmak ile yetindi. Neslihan hanıma iyice içlendiğini belirten Pakize hanım, gelen her yemeğe agresif eleştiriler yapmaya devam etti.

Kaburga dolması ve dövme pilavı servis edildi. Önceki yarışmalarda etlerin pişmediğini söyleyen kayınvalideler, bu sefer de etin çok piştiğini söylemesi dikkat çekiciydi.Dövme pilavının ise pişmediği eleştirisi yapıldı.

İlayda hanım bulaşık makinesinin bulaşık sepetinin içinde kaşıkları getirince masada bu durum eleştirildi.

Pakize hanım kaburga dolması ve dövme pilavı da beğenmediğini söyleyerek klasik tavrını sürdürdü.

İlayda hanım “Dünü unutalım biz bugüne bakalım. Bu yemekleri ben yaptım” diyerek kayınvalidesi Neslihan hanım yüzünden kendisini acımasızca eleştiren Pakize hanıma Zuhal Topal’ın da onayladığı ders niteliğinde sözler söyledi.

Pakize hanım kaşık salatasını de beğenmediğini söyledi.

Karakuş tatlısını Pakize hanım dahil herkes beğendiğini ifade etti.

Puanlamaya geçildi.

Birgül hanım 3 puan verdi. (Zuhal Topal, bu puanı bir hayli eleştirdi; “Puan vermemek için yer arıyorsunuz” eleştirisini yaptı.)

Ayten hanım 3 puan verdi.

Hülya hanım 3 puan verdi.

Pakize hanım 3 puan verdi.

Neslihan hanım, “Ben sizin gelinlerinize 3 puan verdiğim için siz de bana 3 verdiniz” diye konuştu.

Zuhal Topal, lezzetlerin değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha ifade etti. Ancak kayınvalidelerin tavırlarında hiçbir değişiklik olmadı.

ZİL TAKIN OYNAYIN!

Final sırasında ise gelin Sevil hanım Pakize ve Neslihan hanıma kendisini aşırı derecede sinir ettikleri için zil hediye etti. Pakize hanım “Zil takın oynayın mesajı verdi” diye konuştu.. Neslihan hanım da Pakize hanım da bu durumu kabul etmeyerek, zili geri iade etti. Bu hediyelere Zuhal Topal’ın ‘Anlayan anladı’ yorumu da dikkatleri çekti.

Gelinler arasında da bir tartışma yaşandı.

BİRİNCİ KİM OLDU?

Haftanın beşincisi 17 puanla Hilal hanım oldu.

Haftanın dördüncüsü 18 puanla Sevil hanım oldu.

Haftanın üçüncüsü 20 puan ile Gül hanım oldu.

Haftanın birincisi ise İlayda ve Sevim hanım birlikte oldu. İkisi de 21 puan ile birinciliği elde etti.

Zuhal Topal’ın İlayda’ya 9 puan vermesi birincilik ödülü olan 10 bin TL’nin iki gelin arasında bölünmesine sebep oldu.

Bir anlamda birincileri Zuhal Topal’ın vermiş olduğu puanlar belirledi. Topal, güçlü menülerine karşın haksızlık yapılan iki gelini de birinci yaparak bir anlamda adaleti sağladı.