Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Dünyadaki ekonomik kriz dijital platform aboneliklerini de etkiliyor!..

Dünyadaki ekonomik kriz dijital platform aboneliklerini de etkiliyor!..

tarafından sevda

Televizyongazetesi.com/Detay –Son yıllarda televizyon kanalları artık hakimiyetini dijital yayın platformlarına devretti. Ancak dünyadaki ekonomik kriz dijital platform aboneliklerini de etkilemeye başladı.

TV eleştirmeni Sina Koloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda platform aboneliklerinde iptaller başladığına dikkat çekti.  Dünyadaki ekonomik krizin dijital platform aboneliklerini de etkilemeye başladığını belirten Sina Koloğlu 27 ülkede ofisi bulunan küresel bir strateji danışmanlık firması olan Simon-Kucher & Partners’ın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Araştırma sonuçlarına göre; önümüzdeki 12 ay içinde dünyada, dijital platform abonelerinin üçte biri anlaşmalarını iptal edecek. Bu iptallerden özellikle ‘Birden fazla abonelikleri bulunan’ kesimde yoğunlaşacağı tahmin ediliyor. Şirketin yaptığı araştırmaya göre iptal nedenleri şöyle sıralanıyor; Yüzde 39 kullanıcı tasarruf yapmak için, yüzde 30 ise, ücretlerin yüksekliğinden.

Dünyadaki ekonomik kriz dijital platform aboneliklerini de etkiliyor!.. 61

Dijital platformların ‘reklamlı ve reklamsız tarife’ ile bu sorunu bir nebze olsun azaltmaya çalıştığı görülüyor. Bunun da aboneler nezninde tam karşılık aldığı söylenemez.

Öte yandan Türkiye’ye 2016 yılında giren ilk dijital yayın platformu Netflix’de izleyicilerini üzecek bir karar aldı. Ülkemizde birçok üyesi olan Netflix, üyelerinin hesap bilgilerini başkalarıyla paylaşmalarının önüne geçmek için harekete geçti. Geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların hesap paylaşmalarının önüne geçecek bir çözümü test etmeye başladı. Söz konusu uygulama Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Arjantin’de başladı.

Yeni çözüm kapsamında şirket, artık her bir üyeliğe eklenen yeni bir profil için ücret almaya başlayacak. Fakat bu çözüm sadece bununla sınırlı kalmayacak. Denemelerin yapıldığı ülkelerdeki kullanıcılar Netflix hesaplarına kendi evleri dışında başka bir konumdan erişmeye çalıştıklarında ekstra ücret ödemek durumunda kalacak. Netflix hesabına farklı bir konumdan erişmek isteyen kullanıcılar, 2,99 dolar karşılığında ek ‘ev’ satın almak zorunda olacak. Dijial yayın platformunun çok yakında bu uygulamayı tüm ülkelerde geçerli hale getirmesi bekleniyor.