Ana sayfa Kadın Haberleri Duruşuyla mesaj verdi! Belçim Bilgin’den dikkat çeken dayanışma fotosu…

Duruşuyla mesaj verdi! Belçim Bilgin’den dikkat çeken dayanışma fotosu…

tarafından ker_def

Televizyongazetesi/Detay – Kadınların yaşanan şiddet olayları karşısında sosyal medyada başlattıkları akım giderek büyüyor.

Muğla’da vahşi bir cinayete kurban giden Pınar Gültekin olayının ardından sosyal medyada İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekmek amacıyla kadınlar arasında başlatılan kampanyaya ünlü kadınlar da destek veriyor.

“Challengeaccepted”, “istanbulsözleşmesiyaşatır”, “womensupportingwomen” etiketleriyle siyah beyaz fotoğraflarını paylaşan kadınlar arasına Belçim Bilgin de katıldı.

Bilgin’in kafasına taktığı aksesuar  ve yüzündeki maskeyle verdiği pozda yogadaki lotus pozisyonunda oturması dikkat çekti.

Belçim Bilgin’in özellikle bu pozu seçtiği anlaşılıyor. Zira yogada Lotus pozisyonu şu şekilde ifade ediliyor:

“Lotus duruşu, zihninizi rahatlatmak ve gün içinde yaşadığınız stresi rahatlatmak amacı ile kendinize dönmek için deneyebileceğiniz bir yoga duruşudur. Sanskritçe dilinde “Padma” lotus nilüfer çiçeği anlamına gelmektedir.”

Belçim Bilgin, paylaşımına şu notu düştü:

Ne nefesler kesildi, biz duymadık. Sadece bildiğimiz kadarıyla bile geceler boyu uyuyamadık. Gücüne, sabrına, güzel kalbine, her türlü baskıya rağmen kendini yaratmasına hayran olduğum kadınlar! #challangeaccepted biz burdayız, beraberiz! her gün birlikte daha güzeliz! Buarada sevgili kadın unutma; #istanbulsözleşmesiuygulanırsa #istanbulsözleşmesiyaratır sizi seviyorum ❤️
#challengeaccepted #womenempowerment #womensupportingwomen #womenempoweringwomen #kadındayanışması #istanbulsözleşmesiyaşatır #kadınaşiddetehayır #wetakecareofeachother
Photo by; @fevziondu

Duruşuyla mesaj verdi! Belçim Bilgin'den dikkat çeken dayanışma fotosu... 7