Ana sayfa Dizi Haberleri Emanet, Yürek Çıkmazı, Yüz Yıllık Mucize ve Veda Mektubu dizilerinin ortak bir noktası oluştu!

Emanet, Yürek Çıkmazı, Yüz Yıllık Mucize ve Veda Mektubu dizilerinin ortak bir noktası oluştu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyonda yayınlanan dizilerle ilgili sosyal medya ortamında yapılan araştırmalar ilginç sonuçlar ortaya çıkartıyor. Mesela Nisan ayı için yapılan “sosyal medyada en çok konuşulan diziler” araştırmasının sonuçlarında ilginç detaylar var. DigiLup tarafından yapılan bu araştırmada, ilk sırada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan ceza alan ve tartışmaların odağında olan Kızılcık Şerbeti dizisinin bulunması normal.

2 milyon 200 bin ileti ile Nisan ayında sosyal medyanın en çok konuştuğu dizi olan Kızılcık Şerbeti, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile yeni bölümleriyle ekranda yer almaya devam ediyor. Listenin ikinci sırasında ise final yapan Tuzak dizisi bulunuyor.

Akın Akınözü ile Bensu Soral ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi toplam 26 bölüm sürdü ve geçen hafta final yaparak ekrana veda etti. Ama dizinin sosyal medya yansıması çok güçlü ve 1 milyon 800 bin ileti ile listenin ikinci sırasında durarak şaşırtıyor. Çünkü Tuzak dizisi reytinglerde 1’li oranlarda sonuçlar alabiliyordu, yani reytingler noktasında durum faciaydı.

Tuzak gibi reytingleri çok iyi olmayan ama sosyal medyada çok konuşulan diziler var. Çöp Adam dizisi listenin üçüncü sırasında ve ortalama reytingler aldığı için durumu biraz farklı.

Ancak bazı diziler var ki, reytinglerde kötü ama sosyal medyada çok etkili. Örneğin; Emanet dizisi de sosyal medyada çok güçlü. Halil İbrahim Ceyhan’ın başrolündeki dizi Nisan ayında 1 milyon ileti ile listenin 4. sırasında. Hem de günlük bir dizi olmasına ve çok güçlü yapımlarla yarışmasına rağmen Emanet dizisi için bu önemli bir başarı.

Emanet, Yürek Çıkmazı, Yüz Yıllık Mucize ve Veda Mektubu dizilerinin ortak bir noktası oluştu! 7

Listenin 8. sırasındaki Yürek Çıkmazı, dokuzuncu durumdaki Yüz Yıllık Mucize ile 10. sırayı elde eden Veda Mektubu dizilerinin de ortak noktası, reytinglerde ciddi sıkıntılar yaşadıkları gerçeği… Bu diziler reytinglerde ortalamanın altında oranlar elde edebiliyor ama sosyal medyadaki yansımaları gayet iyi.

En çok konuşulan 10 dizi arasında yer almak da bir başarı ve sosyal medyanın etkisi de kabul ediliyor. Ancak reytinglerde çok iyi reytingler alıp da sosyal medyası zayıf olan yapımlar da var. Örneğin Kuruluş Osman… atv’de 4 sezondur devam eden dizinin güçlü bir izleyici kitlesi var ama sosyal medyada bir türlü öne çıkamadı.