Ana sayfa Dizi Haberleri Emre Kınay, bi Kıvanç Tatlıtuğ’a baktı bi de genç dizi oyuncularına, açtı ağzını yumdu gözünü!

Emre Kınay, bi Kıvanç Tatlıtuğ’a baktı bi de genç dizi oyuncularına, açtı ağzını yumdu gözünü!

tarafından ker_def

Dizi oyuncularının tiyatro sevdasının arka yüzünü Emre Kınay açıkladı! Duru Tiyatro’yu yaşatmak adına büyük emekler vermekte olan ünlü oyuncu Emre Kınay,son dönemde de Star TV ekranında Sevgili Geçmiş dizisinde Cemal karakteri ile yer almakta.

Ünlü oyuncu, tiyatrodan para kazanan birisini görmediğini söyledi.

Tiyatro yapan oyuncuların da iyi para kazanamadıklarına vurgu yapan Kınay, Posta gazetesindeki röportajında ilginç cümleler sarf etti.

Oyuncuların tiyatroda yevmiye aldıklarını ve diziler gibi iyi para kazanamadıklarını anlatan Emre Kınay, bir de saptamada bulundu.

Kınay, “Birçok dizi oyuncusu da tiyatroyu dizilerini cilalamak için kullanıyor. Mesela dizileri yokken geliyorlar ve “Dizi yokken tiyatro yapayım ki görünür hale geleyim” diye bakıyorlar olaya. Bu çok acı. Salonları doldurabiliyor musunuz? Sadık bir tiyatro izleyicisi var mı? Yok, maalesef” açıklamasıyla bir hayli tartışma yaratacak!

Emre Kınay’ın genç oyunculara yönelik de önemli bir eleştirisi var.

Oyuncu, “Maalesef gençler aşağıdan sağlam gelmiyor” diye yakındı ve bunu da detaylandırdı.

Kınay, artık iyi oyuncuların yetişmediğine inanıyor.

Ünlü oyuncu, “Gençler kendilerini geliştirmiyor, üstelik egoları çok şişik ve şişiriliyor. Kazandıkları paraları hep kazanacaklarını, sokakta ilgiden yürüyemeyeceklerini zannediyorlar ama yanılıyorlar. Çünkü hayat öyle değil. Bu gerçekle yüzleşince de depresyona giriyorlar. Mütevazı davranamayacağım. Benim jenerasyonum gibi sürdürülebilir bir asgari azim ve sevdaya sahip olmaları gerekiyor” diyerek de genç dizi oyuncularına yönelik çok ciddi bir eleştiri getirdi.

Gençlarin kaç roman okuduğunu, kaç film izlediğini ve hangi müzeleri gezdiğini soran Emre Kınay,bu sözlerini de tüm genç jenerasyon için kullandığını ifade etti.

Kınay’ın şu sözleri oldukça çarpıcı: “Genç oyuncular kendine sorsun; en son hangi sanat sergisine gitmişler? Yetenek önemli bir şey değil. Sadece güzellik yakışıklılık da yetmez. En önemli şey bilgidir.”

Genç kuşaktan dertli olmadığını aksine umutsuz olduğunu açık açık söyleyen Emre Kınay, gençlerin bir an evvel bilinçlenmeleri gerektiği fikrinde.

Kıvanç Tatlıtuğ’u beğendiğini de ifade eden ünlü oyuncu, “Kıvanç’a (Tatlıtuğ) bayılıyorum mesela. Son derece iyi bir oyuncu oldu. 80 milyonluk ülkede toplasan 10 iyi genç oyuncu sayamam. Kafayı doldurmadan ceplerini doldurma derdindeler” diyerek de büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.