Ana sayfa Sinema Emre Kıvılcım, Sungur Bey karakteri ile büyük maceraya atıldı!

Emre Kıvılcım, Sungur Bey karakteri ile büyük maceraya atıldı!

tarafından ker_def

Yapımcılığını ‘Diriliş Ertuğrul’ ve şimdi de ‘Kuruluş Osman’ ile bütün dünyada büyük başarı kazanan Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği ‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’, 17 Ocak’ta vizyona giriyor. Zengin oyuncu kadrosuyla öne çıkan filmin başrolünde Emre Kıvılcım, Sungur Bey karakteriyle yer alıyor. ‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’, Sungur’un yoldaşı yırtıcı kara şahin kuşuna oyuncu kadrosunda yer verirken, ikili filmde maceradan maceraya koşacaklar.

İstanbul’un fethinin ardından ‘Kızıl Elma’yı Roma olarak belirleyen Fatih Sultan Mehmet’in Balkanlar’daki gözüpek akıncı beylerinden biri olan Sungur, hayatını davasına adamış usta bir akıncıdır. Sungur, çocukluk yaşlarından beri akıncı ocağında eğitim almış, dönemin en büyük akıncı beyi Konuralp’in yetiştirdiği, Sultan Fatih Sultan Mehmet’in gözdesi bir akıncı beyidir.

Cesur, fedakar, ölümle dalga geçen kahraman bir asker olduğu kadar usta bir casustur. Fatih Sultan Mehmet’e kurulan tuzağı bozabilmek için akıncılarıyla inanılmaz bir maceranın içine atılan Sungur’un yolunu kader; inançlarından ötürü Sırp Kralı Lazar ve Papa tarafından korkunç acılara, zulümlere ve katliamlara maruz kalan halkı için mücadele eden Boşnak kızı Alina’yla kesiştirir.

USTALARDAN EĞİTİM

Senaryosu, oyunculukları, aksiyonu, efektleri ve uluslar arası prodüksiyonuyla sezonun en çok konuşulacak filmi olacak olan ‘Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’nın başrol oyuncusu Emre Kıvılcım, ‘kahraman ve fedakar akıncılardan bir beyi canlandırmanın kendisini hem gururlandırdığını hem de büyük bir mesuliyet yüklediğini’ söyledi.

Emre Kıvılcım, Sungur Bey karakteri ile büyük maceraya atıldı! 7

Böyle bir karaktere hayat vermek için dokuz ay bir akıncı gibi yaşayıp-eğitim aldığını ifade eden Kıvılcım “Bozdağ Film bünyesinde bulunan uluslar arası koreografi ekibinden aksiyon, binicilik, kılıç ve yay kullanma eğitimi aldım. Özel kuvvetlerde görev yapmış emekli subaylardan intikal ve askeri eğitimle birlikte uzmanlardan dönemin sosyal yaşantısına dair eğitimleri gördüm” dedi. Kıvılcım, eğitim sürecinde kendisini en çok etkileyenin ise kazılmış bir mezara girip akıncıların ölüm korkusunu yendiği, vatan ve şehadet sevgisini öğrendiği ‘fedakarlık eğitimi’ olduğunu söyledi.

ROL ARKADAŞI YIRTICI KARA ŞAHİN

Emre Kıvılcım’ın en zorlu mesaisi ise filmde birlikte kamera karşısına geçtiği yırtıcı kara şahin türü kuşla doğru ilişkiyi kurabilmek için aldığı eğitim oldu. Dünyada ilk kez bir filmde oyuncular arasında yırtıcı kara şahin kuşu yer alırken, Emre Kıvılcım bir buçuk ay yırtıcı şahinle çalıştı. Kara şahin ayrıca set ekibi, oyuncular ve atlara uyum sağlaması içinde eğitime tabi tutuldu.