Ana sayfa Dizi Haberleri Engin Akyürek ve Burak Özçivit üzerinden çarpıcı bir Netflix gerçeği!

Engin Akyürek ve Burak Özçivit üzerinden çarpıcı bir Netflix gerçeği!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in Türkiye piyasasına girmesi ve yeni diziler, belgesel projeleri yapması sektör açısından çok önemli bulunan bir konu. Ancak bazı detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.Örneğin yapımcıların Netflix projelerinden çok iyi kazançlar elde edemediği, yurt dışı satışı gibi bir gelirden olduğu, oyuncuların da iyi çalışma şartları olsa da televizyona yaptıklarından daha az kazandıkları bir ortamın yaşandığı anlatılıyor.

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin yapımcısı olan Mehmet Bozdağ, Türk dizilerinin dünyada ikinci sırada olduğunu hatırlattığı sözlerinde Netflix eleştirisi ile dikkatleri üzerine çekti.

Engin Akyürek ve Burak Özçivit üzerinden çarpıcı bir Netflix gerçeği! 7

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filminin yapımcısı da olan Bozdağ, sinemada bir çöküş dönemi yaşandığını belirtti. Dijitalin yayılmasının sinemayı çökerttiği değerlendirmesi yapan ünlü yapımcı, diziler konusunda birçok kişiden farklı olarak Netflix’i kutsamıyor ve bir başka gerçeği herkesin yüzüne çarpıyor.

Engin Akyürek ve Burak Özçivit dünyada tanınıyor ise bunun sebebi Netflix değil… İşte Mehmet Bozdağ’ın çarpıcı sözleri:

“Dijitalin yaygınlaşmasıyla sinema çöküş yaşıyor. Bu dönemde Türkiye’nin Netflix’e muhtaç olması kadar acı verici bir şey olamaz. Niye çünkü dünya çapında en çok başarılı olduğu şey dizilerimizdi. Başka hiçbir endüstride böyle değildik. Cannes’a gittik adım atılmıyordu Burak’la (Özçivit)… Biz bunu stratejik olarak kullanamadık. Burak Özçivit ve Engin Akyürek dünyada tanınıyor. Biz bunu Netflix olmadan başardık.”