Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Enis Arıkan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Enis Arıkan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Enis Arıkan, 3 Ocak 1983 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Enis Arıkan
Doğum Tarihi: 03 Ocak 1983
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.82 m.
Kilosu:  76 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Selma Arıkan
Babası: Şükrü Arıkan
Kardeşleri: Bir ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/enisarikan/
Evcil Hayvanları: Kedisi Miu

Enis Arıkan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi Selma Arıkan, babası Şükrü Arıkan. İki kardeşler, bir ablası var. Babası kalp krizinden vefat etti. Sosyal medyada sık sık annesi ile birlikte çektiği storyleri de takipçileri ile paylaşıyor. “Annem çok güzel yemekler yapar ve bütün oyuncu arkadaşlarımla çok iyi diyalog kurardı. Ben de başlarda oyuncu arkadaşlarımı güldürmek için onunla videolar çekiyordum. Herkes tarafından sevileceğini beklemiyordum. Şimdi sokakta eğer annemleysem onunla ilgileniyorlar, benim yüzüme bakmıyorlar.”

Çocukluk yılları: “Ben aslında mutlu aile çocuğu olarak doğdum. Şahane bir babam vardı. Sonra iflas etti. Ve sıkıntılarından dolayı bir gecede kalp krizinden hayatını kaybetti. Bizim babamın her şeyini kaybettiğinden ve hiçbir şeysiz kaldığımızdan haberimiz yoktu. Annem ve ablamla yepyeni bir hayata başladık. Hepimiz çalıştık. Bu işe başladığımda tek hayalim, o sıkıntıları bir daha yaşamamaktı.

Eğitim hayatı:  Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı, Tiyatro Bölümü ve Bilgi Üniversitesi, Sahne ve Gösteri Sanatları Performans Bölümü mezunudur.

Oyunculuğa ilk adım: 1998 yılında rol aldığı ‘Aynalı Tahir’ dizisiyle adını duyurdu.

Hangi proje ile parladı? 2012 yılında ATV ekranlarında yayınlanan “Uçurum” adlı dizide canlandırdığı Otistik karakter ile dikkatleri üzerine topladı.

Kişilik özellikleri: İçinden geldiği gibi davranan, zeki, komik, çalışkan, pozitif yetenekli. “Ben hiçbir insanı birbirinden ayırt etmiyorum. Herkesin “Kötü” dediği birinin bile içindeki iyiyi görmeye çalışıyorum. İnsan çok değerli. Tüm sıkıntılarımı bir insana sarıldığımda unutabiliyorum. Herkesin kalbini görmeye çalışıyorum. Sadece sevginin olduğu yerde mutluluk vardır, bunu unutmayalım. “

Düşünce yapısı: Kendini saklama, doğal ol! “Bana oyuncular hep bir kalıbın içinde yaşar, duvar olan cool insanlarmış gibi geliyordu. Bu yüzden kendimi kapattım. Bu da o yıllarda beni silik bir oyuncu haline getirdi. Ne zaman kendi karakterimi gösterdim o zaman işler değişti.”

Enis Arıkan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal medya ile arası nasıl? İnstagram’da aktif olmayı seviyor. “Dört yıl önce depresyonda olduğum bir dönemdi. İşim yoktu. Hiçbir şey yolunda gitmiyordu. Eve kapanmıştım. Sosyal medya ilgimi çekti ve orada story’ler çekmeye başladım. İnanılmaz izlendi. “İyi ki varsın, sayende yine yüzüm güldü” diye yüzlerce mesaj gelmeye başladı. İnsanları biraz olsun eğlendirmeyi, onlara tebessüm ettirmeyi o zaman görev haline getirdim. “

Sette nasıl birisi? Eğlenceli. “Ben bu hayata gülmek için geldim. Başıma ne gelirse gelsin gülecek bir neden ararım. Komedi yapmayı, insanları güldürmeyi de çok seviyorum.”

Mutluluk kaynağı: Bir yeğeni var ve onun geleceğini düşünerek çalışıyor.

İlk sinema filmi:  Kıvanç Baruönü / “Kocan Kadar Konuş”

Hayran olduğu kişi: Ezgi Mola. “Ezgi’yle 15 yıllık arkadaşız, arkadaştan öte kardeşiz. Bazen “Ezgi’siz ne yaparım acaba?” diye düşünüyorum. Benim için gerçekten çok değerli. Girdiği her ortamda sevilir ve kendi kalbi de sevmeye sonuna kadar açıktır. Ezgi benim gözümde samimiyeti ve gerçekliği temsil ediyor. Bana sonsuz güven veriyor. “

Aşk tanımı: “Dünyanın en güzel gelini ya da damadı olmanın, dünyanın en güzel yerinde düğün yapmanın hiçbir anlamı yok. Önemli olan ruhunun görünmez bir iple bağlandığı insanı bulmak. “Sevdiğin insanla bir ömür geçirmeyi hayal etmek dünyanın en masum şeyi. Hayal kurmaktan da
masumiyetten de hiç vazgeçmeyelim.”

Hayata bakışı: Hayata pozitif bakıyor, dramın içinde çok kalmıyor. “ Mesela Ezgi’yle (Ezgi Mola) aramızda bir şey konuşuyor, o duruma çok üzülüyor, dertleşiyoruz ama beş dakika sonra kahkaha atıp story çekiyoruz. Bizim hayata bakışımız bu. ‘Tamam, dramımızı yaşadık ve onu orada bıraktık diye düşünüyoruz.”

İş hayatına bakışı: Değişime ayak uydurmak. “ Devir değişti, starlık kavramı da değişti. Kendini gizlemeler, senede bir cümle edip ortalığı sarsan starlar kalmadı. İnsanlar seninle iç içe yaşamak istiyor. Ben de bu yeni devrin çocuğu oldum. “

Kariyer planı: Hep sahnede olmak. “Ben hep sahnede olmak, dans etmek, kostümler giymek, ışıkların içinde olmak istiyordum. “Oyuncu ve şov adamı olmalıyım” derdim. İstediğim her şey oldu ama çok geç gerçekleştiğini düşünüyorum. Bunun sebeplerini de buldum. Her şey kendini bırakmakla alakalıymış. Hep çevrem tarafından sevilen biri olmama rağmen kendimi hiç göstermiyor, saklıyordum. Çünkü bana oyuncular hep bir kalıbın içinde yaşar, duvar olan cool insanlarmış gibi geliyordu. Bu yüzden kendimi kapattım. Bu da o yıllarda beni silik bir oyuncu haline getirdi. ”

Hayatında unutamadığı an: “24 yaşımdayken tanınmamı sağlayan bir cips reklamı vardı. Bir gece Şebnem Bozoklu’yla eğlenmeye çıktık. Bir baktık, bütün Taksim’de billboard’larım asılı. Tansiyonum düştü, bacaklarım boşaldı. Eve döndük. Çok ürkütücü geldi. İşte o zamanlar kendimi oyuncu olarak sakınmam gerektiğini düşünüyordum. Ne zaman ‘Ben buyum, isteyen kabul etsin, isteyen etmesin’ dedim, o an hayatım değişti.”

Gelecek Hayali: Şov adamı olarak hep sahnede olmak, insanları güldürmek. Kaygıları: Kilosu “ Her zaman kiloluyum. Bu yüzden yazları tatile gitmiyorum. Gizli yerlerde denize giriyorum. Mesela Ezgi’yle ( Ezgi Mola) Tayland’a gittik. Adada tek ikimiz vardık, ben biri göbeğimi görüyor mu?
diye etrafa bakmaktan denize giremedim.”

Enis Arıkan kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Saç Ektirdi mi? “Ben hiç kel olmadım. Ama daha yoğun saçlarım olsun diye ektirmek istedim. Ektirdim. Tam o saçların sıfıra vurulduğu zaman ‘Jet Sosyete’den teklif geldi. Gösterişli bir karakter olacaktı. Bu ek saçlar bulundu. Bunlarla diziden beri kaldım. Zor ama muhteşem bir şey!”

Sektördeki en yakın arkadaşları kim? – Ezgi Mola, Şebnem Bozoklu sınıf arkadaşıydı Gonca Vuslateri ve Şükran Ovalı ile aynı okulda okudu “Birlikte büyüdük. Hepsi benden daha önce ünlü oldukları için ben de ‘ünlülerin arkadaşı’ olarak kaldım.”

Sosyal: “Sosyal medya benim için bir kaçış noktası. İnsanların bana attığı mesajlar bana çok iyi geliyor, yalnızlığımı ve kaygılarımı alıyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2020- Jet Sosyete / Tony
2016 Familya/ Bergütay
2014 – Hayat Ağacı /Arif Gür
2014 – Cesur Hemşire
2012 – Uçurum /Kutlu
2010 / 2011 – Yerden Yüksek /Sabit Cezzar
2010 – Aşk ve Ceza
2009 – Kapadokya Düşleri /Ahmet
2008 – Kurtlar Vadisi Pusu 2. Sezon
2007 – Genco /Cüneyt
2005 – Kadın İsterse
2003 – Gurbet Kadını /Fırat
2002 – Çekirdek Aile
2002 – Yıldızların Altında
2001 – Hırsız/Cem
1999 – Zilyoner
1998 – Gülerken Ağladık
1998 – Aynalı Tahir

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Aslı Gibidir /Pavyon Sahibi Yıldıray
2018- Kaç Kaçabilirsen / Ergüven
2018- Görevimiz Telike/ Psychologist
2016- Dream/ Hakan
2016- Kocan Kadar Konuş Diriliş/ Mehmet
2015 – Kocan Kadar Konuş/ Mehmet
2011- Cast-ı Olan mı Var! / Kısa Film

TİYATRO OYUNLARI

2019- Alice Müzikali / Tavşan
2016- 10-11-12
2016- 3G Geldim Gördüm Güldüm Show
2015- Eğlendirme Dairesi
2013-2014 – Garaj/ Craft Tiyatro,
2014 – Makas / DOT Tiyatro,
2012 – 2013 – Altın Ejderha/ DOT Tiyatro
2011 – 2012 – Kutlama/ DOT Tiyatro
2008 – 2009 – Vur /Yağmala /Yeniden – DOT Tiyatro,
2007 – 2009 – Kürklü Merkür/ DOT Tiyatro
2006 – 2007 – Hamlet –/Müjdat Gezen Tiyatrosu
2006 – 2007 – Tuhaf Bir Aile / Müjdat Gezen Tiyatrosu
2005 – Herostratusu Unut/– Müjdat Gezen Tiyatrosu
2004 – Artiz Mektebi/ Müjdat Gezen Tiyatrosu
2003 – Yalancı / Müjdat Gezen Tiyatrosu
2001 – Pilli Gelin /Seden Kızıltunç
2000 – Kereviz Festivali / Seden Kızıltunç

SUNUCULUK

2019/2020- Benimle Söyle Yarışma Programı / Fox TV

ÖDÜLLERİ

2014 – 19. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Tiyatro Ödülleri, Yılın En İyi Erkek Oyuncusu, Garaj – Craft Tiyatro

2011 – 2. Antalya Televizyon Ödülleri: Komedi Dizisi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu- Yerden Yüksek