Ana sayfa Dizi Haberleri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok kızdırdı! Ozan Akbaba gerçeği ilk kez anlattı!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok kızdırdı! Ozan Akbaba gerçeği ilk kez anlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi 5. sezonu tamamladı. 165. bölümüyle birlikte sezon finali yapan dizi ara verdi. Eylül ayında ekibin yeniden toplanması ve çekimlere başlanması bekleniyor. Dizide İlyas Çakırbeyli karakterini canlandıran Ozan Akbaba, Mart ayının 11’inde Türkiye’de koronavirüs vakalarının görüldüğünün açıklanmasından sonra neler yaşandığını anlattı.

Bilindiği üzere dizi pandemi sürecinde 4 bölüm için çalışmalarını sürdürdü ve bu dönemde sektörde büyük tartışma da yaşandı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın sette çalışmaları sürdürmesi birçok kişi tarafından eleştirildi. Peki o süreçte dizinin setinde neler yaşandı? Oyuncular nasıl ikna edildi? İşte akıllardaki tüm soruların yanıtını Ozan Akbaba verdi…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok kızdırdı! Ozan Akbaba gerçeği ilk kez anlattı! 9

Youtube’da katıldığı Senaryo Sohbetleri programında Bora Talat Oyacı’nın sorularını yanıtlayan Ozan Akbaba, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın tüm ekibinin pandemi sürecinde büyük hassasiyet gösterdiğini anlattı.

Ozan Akbaba, şunları söyledi: “Yapımcılarımız bizim bu konuda ne kadar hassas düşündüğümüzü biliyordu. Yönetmenimiz, setteki genel koordinatörlerimiz, uygulayıcı yapımcımız… Bu insanlar yapımcılara, onlar da kanala bizim isteklerimizi götürdüler. Biz dedik ki, ‘Korkuyoruz. Bizim ailemiz var, annemiz – babamız var.’ Ben bu setten farkında olmadığım bir şeyi kapıp, annemin babamın elini öpmeye çalışırken onları hasta edemem. Daha kötü durumlara sebebiyet vermek istemem.”

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok kızdırdı! Ozan Akbaba gerçeği ilk kez anlattı! 10

Oyuncuların bu düşüncesinin ardından yapımcıların bir fikir ortaya attığını belirten Ozan Akbaba, kendilerine yapımcılardan söylenenleri şöyle özetledi.

“Bir sonraki sezona kadar gitmek isteyen gitsin. İnzivaya çekilmek isteyen çekilsin.Devam etmek isteyen, etsin. Sette önlemleri alıyoruz. Ambulansımızı sürekli orada tutuyoruz. Ateşler ölçülüyor. Herkes, kameramanlar dahil kıyafetlerden giymiş. Gerekli önlem, özen gösterildi. Senaryoya da yansıtıldı. Oyuncularımız sosyal mesafeyi diledikleri gibi koruyabilirler, ibaresi konuldu. Kendimizi rahat hissedelim diye.”

Dizinin yeniden çalışmaya başladığı dönemde her türlü sağlık önleminin alındığını anlatan Ozan Akbaba, ekibin de sosyal mesafeye son derece dikkat ettiğini belirtti.

Ozan Akbaba, “Her şey olması gerektiği gibi oldu. Alınan önlemler yeterli olacak ki, şu anda bizim çevremizde korona teşhisi konulmuş bir vaka yok. Biz bu işten bir şekilde sıyrıldık” şeklinde konuştu.

Böyle bir süreçte diziyi sürdürmenin kolay bir süreç olmadığının altını çizen oyuncu, tüm sektörün yükünün omuzlarında olduğunu anlattı. Birçok kişinin pandemi döneminde çekimler yapılırken kendisini aradığını vurgulayan Ozan Akbaba, onlara yanıt vermek durumunda kaldığını belirtti.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz çok kızdırdı! Ozan Akbaba gerçeği ilk kez anlattı! 11

Ozan Akbaba, “Ne yaptığını bilmeyen insanlar değiliz. Yıllarca bu sektörde iş yapmış; yönetmenler, senaristler, yapımcılar. Bu insanlar hiçbir şeyi bilinçsiz yapmadılar. Eğer pandemi sürecinde, korona hala gitmese dahi, eminim ki bizim şirketimiz, ya da herhangi bir yapımcı bu tip önlemleri almadığı sürece işe başlamayacaktır. Benim üzüldüğüm tek bir şey var, tiyatroların boş kalacak olması” açıklamasında bulundu.

Tiyatro oyunları koronavirüs pandemisi öncesinde Türkiye’de yükseliş dönemini yaşıyordu. Ancak bu salgın hastalık sonrasında sektör, izleyicilerin korkarak tiyatroya gelmeyebileceğinden endişeleniyor. Ozan Akbaba da bu durumu anlattı ve bir an önce tiyatroların ayağa kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.