Ana sayfa Dizi Arşivi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, yapımcılığını Raci Şaşmaz’ın yaptığı, ilk bölümü 8 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan aksiyon ve dram türündeki Türk televizyon dizisi.

Dizinin yönetmen koltuğunda, Onur Tan, Zübeyr Şaşmaz ve Baran Özçaylan oturuyor, senaryosunu ise Bahadır Özdener ve Berna Aruz birlikte kaleme alıyor. Oktay Kaynarca, başrolde yer aldı ve Hızır Çakırbeyli karakteri fenomen oldu. Dizide çok sayıda ünlü isim dönem dönem yer aldı. Yeni yetenekler de çıktı ve dizi sayesinde büyük popülerlik sağladı. Türkiye’nin en etkili dizilerinden birisi olmayı da başardı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: ATV
Yapımcı: Raci Şaşmaz
Türü: Aksiyon- Dram
Yayın Tarihi: 8 Eylül 2015
Mekan: İstanbul
Süresi: 120 dakika
Müzik: Ayşe Önder- Levent Güneş
Başrol: Oktay Kaynarca, Sanem Çelik, Hüseyin Avni Danyal, Yunus Emre, Yıldırımer, Ozan Akbaba, Ali Sürmeli.
Oyuncular: Pelin Akil, Engin Benli, Sabina Toziya, Ceren Benderlioğlu, Turgut Tunçalp, Emir Benderlioğlu, Savaş Özdemir, Sevinç Kıranlı, Hakan Karsak, Sevil Akı Saner, Turgay Tanülkü, Yalçın Hafızoğlu, Tevfik Erman Kutlu, Adnan Biricik, Ünal Silver, Muhammed Cangören.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/eskiyatv
Instagram: https://www.instagram.com/eskiyatv/
Facebook: https://tr-tr.facebook.com/eskiyatv
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCeLBNGSG9w5qEbzQqZjqjuw
Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/webtv/eskiya-dunyaya-hukumdar-olmaz/bolumler/

TÜM HABERLER:

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.
Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

GENEL İZLENİM:

ATV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, her Salı akşamı izleyicisini ekran başına kilitliyor. İstanbul’un yeraltı dünyasını ve Türkiye’nin en güçlü ailesi olan Çakırbeyli ailesinin etrafında gelişen olayları konu alan dizi kısa sürede ‘EDHO’ kısaltmasıyla fenomen haline geldi. 6 sezondur devam eden dizi yayınlandığı ilk günden itibaren her yönü ile izleyicide büyük merak uyandırmayı başardı. Yüksek reytingler alan, istikrarlı bir hikaye ortaya koyan dizi her dönem büyük ilgi gördü ve görmeye de devam ediyor.

HİKAYESİ:

Hızır Çakırbeyli sevda adamıdır. Sevmekten hiç kaçmaz. Sevilmeyi de pek sever. Hayatındaki tüm kadınların odağında olmak ister; annesi, karısı, kızı ve sevgilisinin.

Kardeşini, oğlunu, yeğeninin ve ailesinin diğer fertlerini de canından aziz tutar, onlar için fedakar bir ‘baba’dır. Vefakar bir dosttur. Vazgeçilmez bir ağabeydir. Adil ve cömert bir reistir.

Bu özellikleri onun sonu olacak yerde Hızır’ı yeraltı dünyasında da yüceltir. Sözüne güvenilir, daima iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır. Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür. Bu Çakır’a en büyük olma teklifidir.

Teklif öyle iki tarafı keskin bir kılıçtır ki, kabulü halinde ‘mafya’ ailesine ihanet, reddi hali ise ebediyen mahkumiyettir. Devletin Hızır Çakırbeyli’ye koltuğunu vaadettiğini farkeden büyük patron, etrafını ihanetle örülü bir ağla çevirir.

Hızır Reis’in özel hayatı da dalgalıdır. Birkaç yıl önce sevdalandığı mimar Nazlı’nın hamile olduğunu eşi Meryem öğrenir ve bu çocuğun doğmasına asla izin vermeyecektir. Çakır ise iki çocuktan fazlasını istemektedir. Onun için boşanmak bir opsiyon mudur? Elbette hayır. Bu gerçeği bilen her iki kadın için savaş bir erkeği paylaşamamak değil hayatta kalma mücadelesi olacaktır.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Oktay Kaynarca (Hızır Çakırbeyli) Hızır Reis olarak anılmaktadır.
Sanem Çelik (Ceylan Çakırbeyli) Hızır’ın eşidir.
Hüseuin Avni Danyal (Tufan Tezyürek) Hızır’ın dostudur.
Yunus Emre Yıldırımer (Alparslan Çakırbeyli) Hızır’ın yeğenidir.
Ozan Akbaba (İlyas Çakırbeyli) Hızır’ın kardeşidir.
Ali Sürmeli (Kimsesiz Doğan) Hızır’ın ölen abisinin dostudur.
Pelin Akil (Bahar Sincanlı ) Celal Sincanlı’nın kızıdır.
Engin Benli (Yaman Korkmaz) Çakırbeyliler’in düşmanıdır.
Sabina Toziya (Hayriye Çakırbeyli) Hızır ve İlyas’ın annesidir.
Ceren Benderlioğlu (Ömür Çakırbeyli) İlyas’ın eşidir.
Turgut Tunçalp (Haşmet Façalı) İlyas’ın kayınbiraderi,masanın bir üyesidir.
Emir Benderlioğlu (Behzat Façalı) İlyas’ın kayınbiraderi,masanın bir üyesidir.
Savaş Özdemir (Tipi/Murat İspirli ) Masanın bir üyesidir.
Sevinç Kıranlı (Hatice Kalkandere) Hızır ve İlyas’ın teyze kızıdır.
Hakan Karsak (Enişte/Temel Kalkandere) Hızır’ın en güvendiği adamıdır.
Sevil Akı Saner (Emine Façalı) Tipi’nin ablası ve Çakırbeyliler’in dostudur.
Turgay Tanülkü (Şahin Ağa) Hızır’ın en güvendiği dostu ve akıl hocasıdır.
Yalçın Hafızoğlu (Hızır Ali Çakırbeyli ) Hızır ve Ceylan’ın oğludur.
Tevfik Erman Kutlu (Tekin) Doğan Baba’nın ve Alparslan’ın adamıdır.
Adnan Biricik (Cihan) Masanın bir üyesidir.
Ünal Silver (İdris) Masanın bir üyesidir.
Muhammed Cangören (Hamdi Korkmaz ) Yaman Korkmaz’ın babası ve Korkmazlar’ın lideridir.

MEKANLAR:

Ekranların soluksuz izlenen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın çekimlerinde oldukça farklı mekanlar kullanılıyor. Bazen bir otel, bazen bir oto galeri, bazen bir fidancıda çekilen dizinin her çekim yeri dikkat çeken ayrıntılar barındırıyor. Dizinin 6 sezondur değişmeyen tek çekim mekanı konseyin toplandığı büyük masa ile ekranlara gelen ihtişamlı köşk. Dizinin merak uyandıran bir diğer mekanı da Hızır Çakırbeyli’nin yeşillikler içinde havuzlu gösterişli evi. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin en önemli sahnelerinin çekildiği Hızır Çakırbeyli’ nin evi İstanbul’un ilçesi Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy semtinde çekiliyor. Çakırbeyli ailesinin bir arada yaşadığı, doğal güzelliklerin içinde yer alan bu muhteşem ev Hızır Çakırbeyli’nin birçok önemli görüşmelerinde ekranlara yansıyor.

Dizide en çok dikkat çeken mekanlardan birisi de, konsey masasının kurulduğu köşk. Tüm ciddi kararların alındığı ve izleyicilerini heyecanla ekrana kilitleyen masa sahneleri İstanbul Üsküdar’da Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı’nda çekiliyor. Adile Sultan Kasrı, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde, bugün Validebağ korusu içinde yer alır. Sultan Abdülaziz tarafından küçük kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı yapının girişine çift kollu görkemli merdivenlerden ulaşılır. Kemal Sunal’ın filmlerinden olan Hababam Sınıfı da bu mekanda çekilmiştir.

Onun dışında dizinin yoğun olarak çekimlerinin yapıldığı yerlerin başında Çamlıca ve çevresi geliyor.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

JENERİK:

Dizinin müzikleri Ayşe Önder ve Levent Güneş’e ait. Jenerik müziğindeki şarkı, diziye adını veren ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ‘şarkısının müziğinden oluşuyor. ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, Sabahattin Ali’nin Sandıkçı Şükrü için Sinop’ta yazdığı şiir. Yazarın Sinop Cezaevi’nde kaldığı dönemde kaleme alınmıştır. Daha sonra bestelenerek Zülfü Livaneli ve Edip Akbayram tarafından seslendirilmiştir. Şarkı, Livaneli’nin 1975 yılında yayınlanan albümüne adını da vermiştir.

FRAGMANLAR:

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden ilk fragman ATV’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2015 yılının Ağustos ayında yayınlandı. İlk görüntüler dikkat çekti ve izleyicide merak uyandırdı. Sonraki her bölümden önce de fragmanlar yayınlandı ve izleyicinin yeni bölüme hazırlanması sağlandı. Fragmanların heyecanı yükseltmede önemli bir katkısı oldu.

İlk Tanıtım:

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalından izleyebilirsiniz.

TÜM BÖLÜMLER:

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi 8 Eylül 2015 tarihinde ATV ekranlarında izleyici ile buluştu. 6 sezondur devam eden dizi şu ana kadar 179 bölüm yayınlandı. Ciddi bir izleyici kitlesine sahip olan dizi yayınlandığı tarihten itibaren her Salı akşamı saat 20.00’de ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Alparslan Çakırbeyli Klip

Hızır Çakırbeyli Klip

İlyas & Ömür Klip- Ömrüm

KAMERA ARKASI:

Yayınlandığı günden bu yana pek çok ödül alan ve aksiyon sahnelerin eksik olmadığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Özellikle hareketli sahnelerin kamera arkası görüntüleri oldukça ilgi çekici.

Hızır Reis ve Ekibi Baskın

İlyas Çakırbeyli Ceza Evinde

Çatışma- Bomba Patlatma

Laz Uşaklarının Ölümü