Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da acı kayıp!

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da acı kayıp!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ATV’nin çok sevilen dizisi Eşkiya Hükümdar Olmaz’da Hayriye karakterini canlandıran ve bir süre önce sağlık problemleri nedeniyle diziden ayrılmak zorunda kalan Sabina Toziya hayatını kaybetti. 75 yaşındaki oyuncu yaklaşık altı ay önce beyninde tümör çıkması üzerine ameliyata alınmış ve o günden bu yana tedavi görüyordu.

Sabina Toziya’nın rahatsızlığının ortaya çıkması üzerine dizinin 179.bölümünde öldüğü duyurulan Hayriye annenin vedası izleyicileri gözyaşına boğmuştu. Annesinin kemoterapi süreci de geçireceğini belirten oğlunun isteği üzerine yapımcı da karakterin ölmesine karar vererek dizinin senaryosunda yeni bir düzenleme yapılmıştı.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da acı kayıp! 27

Ancak Sabina Toziya maalesef hayatını kaybetti. Acı haberi senarist Bahadır Özdener sosyal medya hesabından duyurdu. Özdener, “Çok kıymetli Sabina Toziya’yı, Hayriye annemizi Rahmeti Rahman’a uğurladık. Allah’tan annemize rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” diye yazdı.

Sabina Toziya kimdir?

Tam adı Sabina Ajrula olan Toziya, 17 Nisan 1946’da bugün Kuzey Makedonya sınırları içerisinde kalan Yugoslavya’nın Üsküp şehrinde doğdu. Üsküp Devlet Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Makedonya ve Yugoslavya’da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye’de ilk kez Star TV’de yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırdı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Çakırbeyli rolünü oynadı. Toziya ayrıca Bal Kaymak ve Annemin Yarası filmlerinde rol aldı.