Ana sayfa Kadın Haberleri Fadik Sevin Atasoy’un büyük başarısı! Kendi yazdığı ve oynadığı oyunla İngiltere’de yarışacak!

Fadik Sevin Atasoy’un büyük başarısı! Kendi yazdığı ve oynadığı oyunla İngiltere’de yarışacak!

tarafından zk zk

İlk kez bir Türk yazarın oyunu Edinburg Fringe Festivali’nde 9 kez sahnelenip 3 dalda ödül için yarışacak

Her yıl 1 milyondan fazla insanın katıldığı, 3 hafta süresince dünya sanat gündemini belirleyen Edinburg Fringe Festivali’nde ülkemizi Fadik Sevin Atasoy temsil edecek. Atasoy’un yazıp oynadığı Erdal Beşikçioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı tek kişilik oyun ‘Muse – Bir Esin Perisi Davası’ festivalin en prestijli mecralarından Zoo Venues’de 2-10 Ağustos’ta tam 9 kez perdelerini açarak dünya seyircisinin karşısına çıkacak.

İlk kez bir Türk yazarın oyunun sahnelenip yarıştığı festivalde Fadik Sevin Atasoy, en iyi kadın oyuncu, en iyi oyun ve en iyi metin yazarı olmak üzere 3 dalda birden ödül için oyununu İngilizce olarak sahneye koyacak.

Fadik Sevin Atasoy'un büyük başarısı! Kendi yazdığı ve oynadığı oyunla İngiltere'de yarışacak! 8

ABD’DE BAŞLADI İNGİLTERE’DE YARIŞACAK

‘Muse 90401’orjinal adı ile ABD’de Los Angeles’taki Edgemar Center For Arts tiyatrosunda İngilizce olarak dünya premiyerini yapmıştı. “Muse” (Bir Esin Perisi Davası)’ adıyla Türkçe’ye çevrilen oyun ilk kez Erdal Besikcioglu ‘nun yönetmenliginde Tatbikat Sahnesi tarafindan geçen ay Türkiye seyircisiyle buluştu. Yeni sezonda İstanbul prömiyerini yapacak oyunun dünya ve Türkiye sahnelerindeki yolculuğu devam edecek.

Fadik Sevin Atasoy'un büyük başarısı! Kendi yazdığı ve oynadığı oyunla İngiltere'de yarışacak! 9

Oyun hakkında…

Sanat Gezegeni’nden dünyayaya gönderilmiş bir esin perisi olan “Muse” , Tolstoy, Shakespeare ve Leonardo Da Vinci’nin eserlerini yaratma süresinde onlara ilham vermek üzere görevlendirilmistir. Lakin insan olma arzusu ile yanıp tutuşan Muse (esin perisi), Ustalarin kadın karakterler için yarattıkları finalleri değiştirmeye çalışmış, bu nedenle ustalar tarafından Sanat Gezegeni’nin mahkemesine şikayet edilmiştir. Oyun “Muse” un mahkeme karşısında kendini savunması ile başlar . Muse’un en büyük arzusu insan olmak ve kendi eserini dünyaya bırakabileceği bir ustaya dönüşmektir. Acaba Muse ‘a “Bir şans daha “ verilecek midir ?