Ana sayfa Sosyal Medya Fahriye Evcen’e yaptıklarını Hazal Kaya’ya yapamadılar!

Fahriye Evcen’e yaptıklarını Hazal Kaya’ya yapamadılar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2019 yılının yaz aylarının sonlarına doğru eşi Burak Özçivit ve oğlu Karan ile birlikte tatil dönüşü havalimanında görüntülenen Fahriye Evcen için sosyal medyada bir kampanya başlatılmış ve oyuncunun doğum kiloları hem eleştirilmiş hem de dalga geçen yorumlar yapılmıştı.

Bu durum ise büyük tepki çekmiş ve hem ünlü isimler hem de duyarlı sosyal medya kullanıcıları tarafından “Fahriye Evcen Çok Güzelsin” şeklinde bir karşı kampanya ile sosyal medyada oyuncuya büyük destek çalışması oluşturulmuştu.

Kasım ayında anne olan Hazal Kaya da doğum kilolarını üzerinde taşıyor ama bu durumdan hiç rahatsız değil. Aylar önce Fahriye Evcen’e yapılan terbiyesizlik ise gösterilen tepki ile bu sefer yaşanmadı. Önceki gün Özgür Masur’un defilesinde ortaya çıkan Kaya, kilonun önemli olmadığını belirten açıklamasıyla da büyük ders verdi.

Fahriye Evcen'e yaptıklarını Hazal Kaya'ya yapamadılar! 7

Hazal Kaya, oğlu Fikret Ali’nin iyi huylu ve uyumlu bir çocuk olduğunu, çok tatlı bir dönem yaşadıklarını söyledi. Doğum kiloları meselesinde ise Kaya’nın sözleri hemcinslerine destek noktasında anlamlıydı. Medyadan da sosyal medyadaki doğum kiloları için kadınlara gösterilen şiddeti karşı durmalarını isteyen Hazal Kaya, anlamlı sözleri ile bir dönem Fahriye Evcen’in de yaşadığı soruna duyarlı bir yaklaşım sergiledi. İşte ünlü oyuncunun açıklaması:

“Doğum sonrası çok özel bir dönem. Vücudumuzun yaptığı şeye inanamıyoruz kadınlar olarak. Sizin için anlaması çok zor eminim. Kilo aldım, kilo verdim hiç orasında değiliz mevzunun. Çocuğun sağlığı nasıl? İyi besleniyor mu? Keyfi yerinde mi orasındayız.

Kadınların kendi bedeniyle ilgili kötü hissetmesini istemem. Ben de hissetmiyorum. Vücudumun yapabildiği şey çok mucizevi ve kilo çok basit bir şey. size de tavsiyem ve hatta ricam hiç bunun üstüne gitmeyin. Çünkü hiç önemli bir şey değil bu. Hiçbir değeri yok.

Buradan cesaret alıp, sosyal medyada çok dövüyorlar kadınları. siz de buna ön ayak olmayın isterim. Çünkü gerçekten kilo nedir ki yani? Önemli olan çocuklarımızın sağlığı. Alınır, verilir… Hiç belli olmaz o işler. Bir de onun haberi olur ‘Ne kadar zayıfladı’ diye. Hiç bunlar haber değeri taşıyan şeyler olmasın. Önemli olan evlatlarımızın sağlığı.”