Ana sayfa Dizi Haberleri Fatmagül’ün Suçu Ne? Dizisinin İspanyol versiyonu Alba ilk bölümüyle reyting rekoru kırdı!

Fatmagül’ün Suçu Ne? Dizisinin İspanyol versiyonu Alba ilk bölümüyle reyting rekoru kırdı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de yayınlandığı dönem çok beğenilen Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin İspanya uyarlaması Alba, ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizi daha ilk bölümüyle reytinglerde çok büyük başarı elde etti.

Fatmagül’ün Suçu Ne? İspanya’ya uyarlanan ilk Türk dizisi oldu. Alba adıyla İspanya’ya uyarlanan dizinin ilk bölümü ülkenin en büyük televizyon kanalı Antena 3’te yayınlandı. Dizinin daha ilk bölümüyle elde ettiği başarı, dizinin yapımcısı Ay Yapım tarafından duyuruldu.

Ay Yapım’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi: “Fatmagül’ün Suçu Ne dizisinin senaryo uyarlaması olan ALBA dizisi, yayınlandığı İspanya @antena3com Kanalı’nda son 3 yılın en yüksek başlangıcını yaptı. En yakın rakibinin iki katı reyting alarak büyük başarı kazandı.”

Vedat Türkali’nin aynı adlı romanından uyarlanan Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisi bugüne kadar 40’tan fazla ülkeye satıldı. Hilal Saral’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin senaryosu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından kaleme alınmıştı. Dizi, yayınlandığı dönem büyük tartışmalar yaratmıştı.

Fatmagül’ün Suçu Ne, dört adamın tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcülerden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül’ün ve onunla evlenmek zorunda kalan Kerim’in hikayesi anlatılıyordu. Dizinin oyuncu kadrosu Beren Saat ve Engin Akyürek’in yanı sıra Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Murat Daltaban, Deniz Türkali gibi usta isimlerden oluşuyordu.

İki sezondan oluşan dizi, 21 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan 80. bölümü ile final yaparak ekranlara veda etmişti. Ay Yapım’ın en başarılı yapımlarından biri olan Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinin tekrarları hala izlenmeye devam ediyor.