Ana sayfa Dizi Haberleri Final yaklaşıyor! Peki, İstanbullu Gelin’de bundan sonra neler olacak?

Final yaklaşıyor! Peki, İstanbullu Gelin’de bundan sonra neler olacak?

tarafından ker_def

Televizyon Gazetesi Analiz

Başrollerinde Özcan Deniz, Aslı Enver ve İpek Bilgin’in rol aldığı ‘İstanbullu Gelin’ dizisinin Mayıs ayında final yapacağı açıklanmıştı. Dizide final tarihi yaklaşırken konuların da artık yavaş yavaş toparlanması bekleniyor.

Dizinin üçüncü sezon tanıtım fragmanında ve ardından sezonun ilk birkaç bölümünde Süreyya ile Faruk’un kızları Yaz’ın büyümüş halini görmüştük. Hatta, Yaz babaannesi Esma’yı Süreyya’nın öldürdüğünü söylemişti. Yaz’ın annesine karşı nefreti ve öfkesi de izleyiciyi şaşkına uğratmıştı.

Yaz’ın büyümüş halinin yer aldığı sahneler sevilmeyince diziden çıkartıldı ama final yaklaşırken izleyici de bir merak sardı. Acaba, Yaz’ın bu söyledikleri düşünülünce finale doğru artık farklı bir Süreyya mı izleyeceğiz? 3. sezonun ilk bölümlerinde Süreyya’nın uzun süre psikologa gittiğini öğrendiğimizi de düşününce artık Süreyya’nın değişim vakti gelmiş gibi görünüyor. Konu artık tekrar Esma-Süreyya çatışması üzerinden yürüyecek gibi görünüyor. İkilinin İpek konusunda ters düşmesi de bunun bir kanıtı gibi görünüyor.

Peki, acaba Süreyya gerçekten Esma Sultan’ın ölümünde rol oynayacak mı?

Öte yandan izleyicilerin finalde mutlu görmek istediği başka karakterler de var. Adem ile evliliğini sonlandıran ve birkaç bölüm önce anne olan Dilara’nın Adem-Güneş ilişkisi yüzünden yıpranmasına dayanamayan izleyiciler artık onun da mutlu olma zamanının geldiğini düşünüyor. Dizinin başından bu yana Adem ile evliliğinde çok sorun yaşayan, sürekli Adem ile Boran ailesi arasında kalan, hatta eşinden şiddet bile gören Dilara’nın yüzünün bir türlü gülmemesi artık izleyiciyi de kızdırmaya başladı. Son olarak, Dilara evde yokken bebeğe bakan Adem’in Güneş’i de çağırması izleyicinin sabrını taşırdı.

Final yaklaşıyor! Peki, İstanbullu Gelin'de bundan sonra neler olacak? 8

Adem karakteri ise, hikayesi derin anlatıldığı ve Fırat Tanış gibi başarılı bir oyuncu tarafından canlandırıldığı için seviliyor, kardeşleriyle arasının düzelip bir aile sahibi olması izleyiciyi mutlu ediyor ancak hala Dilara’yı üzüyor olması izleyicinin sevincini yarım bırakıyor.

Hikayeleri gittikçe çıkmaza giren ve bu haftalarda boşanma aşamasında olan İpek ile Fikret’in durumu da merak edilen bir başka detay.

Fikret’in, Okan konusunda sürekli fevri tavırlar sergileyip İpek’i kırması, Esma’nın olaya gereğinden fazla müdahale ederek İpek’i suçlaması, İpek’in kendisine ilgisini belli eden Okan’a rest çekmemesi gibi nedenlerle ikilinin arası bir türlü düzelmiyor.

İzleyenler, bu konunun fazla erkek egemen bir zihniyetle yazıldığını ve İpek’in aşağılandığını, daha önce Fikret’in Esra ile yaşadığı ilişkide Esma’nın  bu kadar sert davranmadığını düşündüğü için tepkisini daha da fazla arttırıyor ve Okan konusunun bir an önce kapanmasını istiyor.

Bakalım, final yaklaşırken İstanbullu Gelin’de konular nasıl toparlanacak ve dizi izleyicisine nasıl bir finalle veda edecek?

Final yaklaşıyor! Peki, İstanbullu Gelin'de bundan sonra neler olacak? 9