Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin kurban edeceği yeni dizi Son Yaz olabilir mi?

Fox TV’nin kurban edeceği yeni dizi Son Yaz olabilir mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında 2020-2021 sezonunda dizi izleyicileri için hem güzel haberler hem de rahatsız eden gelişmeler sıklıkla yaşanıyor. Kanalın iyi yapımları var. Ayrıca performansı düşük kalan hiçbir diziye acımama gibi bir prensibi de var. İşte bu durum da birçok soru işaretini beraberinde getiriyor.

Reytingleri düşmeye başlayan dizilerin hayranları büyük bir telaşa kapılıyor. Şu anda bu telaşı ciddi şekilde yaşamaya başlayan iki dizi dikkat çekmekte. Bunlardan birisi Cumartesi akşamları yayınlanan Sen Çal Kapımı isimli romantik komedi dizisi. Hande Erçel ve Kerem Bürsin ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin güçlü bir sosyal medya desteği var. Ancak reytingler yaz aylarındaki gibi yüksek gelmiyor. 4’lü oranlara sıkışan bir reyting düzeni var.

Kerem Bürsin ve Hande Erçel ikilisinin güçlü uyumu ve enerjileri ile ayakta kalan Sen Çal Kapımı’nın hikayesi o kadar da etkileyici değil ama ailece izlenebilecek eğlenceli bir yapım olduğu için tercih ediliyor.

Son Yaz ise Cuma akşamları yayınlanıyor ve dün akşam reytinglerinin ortalama seviyelerde devam edeceğine yönelik işaretler de geldi. Geçen hafta dizinin izleyici kaybettiği görülmüştü, bu hafta yine 4’lü seviyelerde gelen reytingler bu durumun devam edeceğini anlatıyor.

Ali Atal, Alperen Duymaz, Funda Eryiğit ve Hafsanur Sancaktutan’ın başrollerinde yer aldığı dizinin hayranları reytinglerde bir miktar geri çekilme olunca endişelendi. Zira benzer durumu Çocukluk dizisi de yaşamıştı. İlk bölümleri iyi reytingler getiren dizi, sonrasında düşmeye başlamış ve 11. bölüm itibari ile yayından kaldırılmıştı.

Fox TV'nin kurban edeceği yeni dizi Son Yaz olabilir mi? 7

Fox TV’nin Savaşçı ve Masumiyet isimli iki dizisini yayına alabilmek için dizilerinden birisinden vazgeçmesi şart. Şu anda sadece Çarşamba günleri boş. Gelecek iki dizi için yer açmak adına hangi dizinin final yapacağı da artık son haftalarda elde edilen reytinglere göre belirlenecek.

En favori aday gelecek sezon devam etme ihtimali düşük olan Sen Çal Kapımı… Ancak dizi belirli bir izleyici kitlesini yakaladı ve şimdiye kadar ayakta kalmayı başardı. Son Yaz’ın hikayesi çok iyi olmasına rağmen hak ettiği reytingleri, izleyici ilgisini henüz elde edemedi.

Fox TV, şayet Son Yaz için sabır gösterir ise ikinci sezona da gidebilecek bir hikaye ve oyunculuk performansları var.

Ancak kanalın ne yapacağı belli olmaz. Bay Yanlış, Öğretmen, Çocukluk ve Zümrüdüanka dizilerini Fox TV’nin bir çırpıda yayından kaldırdığı gerçeği ortada.

İşte bu yüzden de Sen Çal Kapımı ve Son Yaz hayranları ortalama seviyelerde olan reytingler sonrası endişelenmekte çok haklı.

Son Yaz final yapar mı? Fox TV biraz daha reytingleri düşer ise yapıma fazla süre tanımayabilir. Ancak bu şimdilik beklenen bir durum değil… Dizinin reytinglerini yükseltmesi de yüksek bir olasılık olarak görülüyor.