Ana sayfa Dizi Haberleri Funda Eryiğit, hiç sevmiyor ama dizilerde mecburen katlanıyor!

Funda Eryiğit, hiç sevmiyor ama dizilerde mecburen katlanıyor!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Detay / Can Kırıkları dizisinin başrol oyuncularından Funda Eryiğit, Youtube kanalı açan gazeteci Birsen Altuntaş’ın programına konuk oldu.

Eryiğit, rolü kabul etmesinin temel sebebinin senaryo olduğunu anlattı. Dizide Zeynep isimli bir polisi canlandıran Eryiğit, “İyi bir iki kadın hikayesi olması çok cezbediciydi. Genelde kadınlar üzerinden dönmez ya televizyon işlerinde. Bir taraftan da benim tiyaro provaları aynı döneme geliyordu. Biraz kararsız kaldım. Tiyatro provaları biter, oyuncu çıkar sonra oyunla beraber dizi yaparım. Biraz zorlu oluyor tabi… O yüzden kararsız kalmıştım. Sonunda gireyim böyle bir maceranın içine dedim” diye konuştu.

Silah eğitimi aldığını belirten Eryiğit, bu eğitimin uzun süreçli olmadığını ancak Kara Dayı ve Poyraz Karayel gibi dizilerde zaten çok silah kullandığına değindi.

Silahları hiç sevmediğine değinen Eryiğit, “Hiç de sevmediğim bir şey aslında, bu silahlar. Üçüncüdür başıma geliyor” dedi.

Zeynep’in çok aksiyon sahnelerinin olmadığını ve uğradığı tecavüz olayını unutmaya çalıştığına değinen Eryiğit, bu sahneden çok etkilendiğini belirtti.

Funda Eryiğit, hiç sevmiyor ama dizilerde mecburen katlanıyor! 7

Başarılı oyuncu, “Oynarken etkilendim. Kötü hissettim kendimi ama sonrasında taşımak akıl sağlığı için iyi olmuyor. Bir şekilde dengelemeye çalışıyorum” diye konuştu.

Rol arkadaşları ile iyi anlaştığına değinen Eryiğit, sette her şeyin iyi olduğuna değindi.

Dizinin iyi bir hikayesi olduğunu belirten Eryiğit, seyircilerin neyi izleyip, neyi beğendiği konusunda net fikirleri olmadığını, tahminlerinen de pek tutmadığını belirtti.

Mesleği ile büyük bir hayali olmadığını anlatan Eryiğit, karşısına çıkan şeylerde heyecanlanır ise yapmak istediğini, heyecanlanmaz ise yapmadığına değindi.

Bir müzikalde yer almayı arzu ettiğine değinen Funda Eryiğit, geçmişte yaşadığı şeyleri genelde unutmayı tercih ettiğine değindi.

Ufak Tefek Cinayetler dizisine katılmadığı için üzülmediğine değinen Eryiğit, yapımcı ile anlaşamadığına vurgu yaptı.

Bir takım takıntıları olduğunu belirten oyuncu, eşitleme, dengeleme gibi bir takıntısı olduğundan bahsetti. Örnek veren oyuncu yüzünün bir tarafının biraz fazla makyaj yapılması durumunda diğer tarafının da aynı şekilde olması gerektiğine, dengelenmez ise bunu takıntı yaptığını belirtti.

Tiyatroda Sessizlik, Sinema’da Tereddüt ve televizyonda da Karadayı ile ilk oynadığı dizi Canım Ailem’i en sevdiği projeler olarak belirtti.

Röportajı videodan izleyebilirsiniz…