Ana sayfa Dizi Haberleri Geçmiş olsun! Bir sorun mu var? Yasak Elma dizisinde durum çığırından çıktı!

Geçmiş olsun! Bir sorun mu var? Yasak Elma dizisinde durum çığırından çıktı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’de Pazartesi akşamları ekrana gelen Yasak Elma dizisi, yeni sezonda hayli şaşalı bir bölümle 14 Eylül akşamı ekrandaydı. Bu yıl 4. sezona başlayan dizi, başlangıçtaki halinden o kadar çok değişti ki dramatik yanlarından çok adeta bir komediye dönüştü!

Bu hafta yayınlanan 77. bölümü izleyenler gülse mi, ağlasa mı bilemeden ekran karşısında adeta şaşkınlıktan dona kaldı! Zira bir panayır havasıyla geçen kostümlü balo her ne kadar eğlenceli olsa da dizinin entrikalı geçmişine bakarak komediye dönmeye başladığının da bir göstergesiydi!

Talat Bulut, Şevval Sam, Eda Ece, Nesrin Cavadzade, Barış Kılıç’ın rol aldıkları dizi öyle bir evrim geçirdi ki yeni sezonda izleyiciyi hem şaşırttı hem de tüm renkli içeriğine rağmen bir parça sıkmaya başladı! Zira çok eğlenceli duran o balo sahnesinin karakolda bittiği sahne, bir dönem ekranların komedi dizisi Cennet Mahallesi’ne benzetildi.

Dizinin takipçileri şimdi sosyal medyada Yasak Elma ve Cennet Mahallesi’nin karakol sahnelerini yanyana koyup “En sevdiğim dizi Cennet Mahallesi” şeklinde yorumlarla dalga bile geçmeye başladılar.

Geçmiş olsun! Bir sorun mu var? Yasak Elma dizisinde durum çığırından çıktı! 7

Bu durum her ne kadar şimdilik şaşkınlıkla birlikte kahkahalara da neden olsa, senaryonun bu şekilde devam etmesinin izleyici üzerinde geçtiğimiz yıllardaki kadar yüksek bir etki sağlayamayacağının da göstergesi. Zaten Yıldız’ın bir önceki sezon iyice ön plana çıkarak karikatürleşmesi dikkat çekmişti. Her ne kadar izleyici bu durumdan hoşnut olsa da giderek Ender’in de Yıldız’a benzemeye başlamasıyla karakterlerin de inandırıcılığı zedeleniyor.

Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu da benzer bir düşünceyle kaleme aldığı yazısında bu duruma dikkat çekmiş ve dizinin kendine has üslubunun kaybolmaya başladığını belirterek şu düşüncelerini paylaşmış:

“Yasak Elma’nın kendine has bir üslubu vardı; bir yanda ‘telenovela’nın tüm kuralları işliyordu öte yandan, bu kurallarla dalga geçen bir hali vardı. Diziyi özel kılan da bu yakalanan ayrıntıydı. Yeni sezona “Nerede kalmıştık?” diyerek başladılar. Bu ‘Nerede kalmıştık’ ile ‘Biz aslında sıkıldık’ sanki birbirinin içine girmiş gibi… Belki de dizinin zamanı doldu ya da şöyle bir hamle edip silkinecekler. Önümüzdeki bölümler gösterir.”

Bekleyip göreceğiz, dizinin nasıl bir yol izleyeceğini. Yeni sezonda raydan biraz çıkmış görünen Yasak Elma’nın yeniden eski günlerine dönmesi dileğiyle diyelim o zaman…

İşte dizinin son bölümüne gelen bazı yorumlar:

Yine Yıldız’ın Ender taklidi de dizinin dün akşam en çok ilgi çeken sahnelerinden biriydi. Eda Ece, yine oyunculuğunu konuşturup Yıldız’ı günün sosyal medyada en çok konuşulanları arasına sokmayı başardı… İşte o sahne:

Eda Ece, Ender olursa….

Kostümlü baloda herkesin çantasının ortadan kaybolmasıyla bir anda karakolda bitti hikaye. Dizinin bu sahnesine yapılan sosyal medyadaki yorumlardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Adeta Cennet Mahallesi’ndeki sahneleri çağrıştıran bu anlar kahkaha attırırken, sosyal medyada da çokça paylaşıldı. İşte o yorumlardan bazıları…