Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gençlik hatası Gizem Karaca’nın hayatının kabusu oldu!

Gençlik hatası Gizem Karaca’nın hayatının kabusu oldu!

tarafından ker_def

Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan oyuncu Gizem Karaca’nın avukatı, istinafa başvurarak karara itiraz etti.

Kanal D’de final yaparak veda eden İnsanlık Suçu dizisinde başrolde yer alan, tam da dizinin devam edip etmeyeceği tartışmaları sırasında mahkemeden gelen haberler sonrası Kanal D’nin final kararı almasının ardından Gizem Karaca ikinci bir üzüntü daha yaşamıştı.

Karaca, karara itirazda bulundu ve büyük pişmanlık yaşadığını belirtti.

34 sanığın yargılandığı davada, oyuncular Çağatay Ulusoy ve Hüseyin Orçun Benli ile birlikte “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan oyuncu Gizem Karaca’nın avukatı, istinafa başvurarak karara itirazda bulundu.

Karaca’nın avukatı Faruk Zorba yaptığı yazılı açıklamada, müvekkili Gizem Karaca hakkında İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karar nedeniyle bazı basın yayın organlarında gerçeğe aykırı haber ve değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.

Karaca’nın 25 Aralık 2012 tarihinde gözaltına alındığını ve ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını belirten Zorba, 13 Eylül 2013 tarihinde de “başkalarına uyuşturucu madde verme suçlaması” ile de müvekkili hakkında iddianame düzenlendiğini kaydetti.

Zorba, yargılama sırasında savcılıkça verilen mütalaada, Karaca’nın eyleminin, “uyuşturucu madde kullanmak” olduğuna vurgu yaparak, mahkemenin ise sanığa “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan ceza verdiğini hatırlattı.

Bu karara, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) nezdinde itiraz ettiklerini anlatan Zorba, şöyle devam etti:

Gençlik hatası Gizem Karaca'nın hayatının kabusu oldu! 7

İNSANLIK SUÇU DİZİSİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

“Bu kararın bozulacağına inancımız tamdır. Cumhuriyet savcılığınca düzenlenen iddianame ve mütalaadan anlaşılacağı üzere müvekkilin uyuşturucu madde ticareti yapmak gibi bir eylemi iddia konusu bile değildir. Yargılamaya konu edilen eylem iki arkadaşıyla birlikte esrar/uyuşturucu maddesi kullanmaktan ibarettir. Kendisinin şahsen temin ettiği maddeyi başka arkadaşıyla paylaştığı ve birlikte kullandığı iddiasına dayanılarak bu karar verilmiştir.”

Müvekkilinin uyuşturucu madde satıcılarıyla iletişiminin tespit edilemediğini savunan Zorba, “Beş yıl önce meydana gelen talihsiz bir olay nedeniyle kamuoyu gündemine gelmek müvekkili derinden üzmektedir. Bu süreçte kendisi evlenmiş ve mutlu bir yuva kurmuştur. Henüz 20 yaşındayken yaşadığı ve gençlik hatası olarak değerlendirilmesi gereken bu üzücü olay nedeniyle büyük pişmanlık duymuştur.” değerlendirmesinde bulundu.