Ana sayfa Dizi Haberleri Gizem Karaca’yı oyunculuğa kazandıran ünlü isim bakın kimmiş?

Gizem Karaca’yı oyunculuğa kazandıran ünlü isim bakın kimmiş?

tarafından ker_def
Gizem Karaca’nın hayatında öyle bir an var ki, peri masalı tadında!
Televizyon Gazetesi Detay

2011 yılında yapılan Miss Turkey yarışmasında ikinci olarak Türkiye’nin gündemine girmeye başlayan Gizem Karaca, bir yıl sonra ise Eve Düşen Yıldırım dizisinde rol alarak, oyunculuk kariyerine başlamıştı.

Ünlü oyuncu, TV 360 programında Mesut Yar ile Laf Çok programının konuğu oldu. Posta gazetesinden ayrılan, tv programlarıyla yine sektörde kalan Mesut Yar, konuğuyla hoş bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu sohbette Gizem Karaca hakkında çok önemli detaylar da ortaya çıktı…

2011 yılında yapılan Miss Turkey yarışmasından önce, İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Gizem Karaca, o yıllarda bölümünden hiç memnun olmadığını ve yarışmanın hayatını değiştirdiğini anlattı:

“Yarışmaya girmem birazcık okuldan kaçıştı. Çünkü istemediğim bir bölümde okuyordum ve çok zor geliyordu. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümündeydim. Ancak hiçbir alakam yoktu. Biraz kaçış oldu, sonrası da güzel oldu.”

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN KEŞFETMİŞ

Yarışma ile tanındıktan sonra modacı Uğurkan Erez ile çalışmaya başladığını anlatan Gizem Karaca, kendisini keşfeden kişinin ise ünlü tevizyoncu Armağan Çağlayan olduğunu söyledi. Karaca, oyunculuğa geçiş hikayesini şöyle anlattı:

“Armağan Çağlayan bey Uğurkan Erez’i arıyor. O zamanlar Uğurken bey ile çalışıyordum. Onu arıyor, ‘bu kız kim, ben bununla çalışmak istiyorum’ diye… Şirkete getirildim, el sıkışıldı, oyunculuk dersleri aldırıldı. Pat diye dizideydim. Her şey çok hızlı gelişti. Ondan sonra da çok şükür güzel geçti.”

2012 yılında Eve Düşen Yıldırım dizisinde Muazzez karakterine hayat veren Gizem Karaca, 2014 yılında Güzel Köylü dizisinde canlandırdığı Gül Alkan Sümbül karakteriyle bir anda herkesin tanıdığı bir yıldız haline gelmişti.

YENİ SEZONDA DİZİSİ YOK

Şu sıralarda bir dizi projesinin olmadığını belirten Karaca, gezen sezon yer aldığı İnsanlık Suçu dizisinin 8 bölüm sürmesine de çok üzülmüş.

Karaca, “Çok emek veriliyor. Sırf çekim sürecinden öte, başındaki hazırlıklar, karaktere alışıyorsun, o settesin ve tam bir şey oturttum ve izliyorum derken bitiyor. Üzülüyorum, seyirciyi de üzmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bu sezon geçen sezona nazaran ekranlarda daha az dizi olduğundan bahseden Karaca, herkesin dizisinin güzel gitmesi dileğinde bulundu.

Ünlü oyuncu, “Son 2 senedir çok uğursuz diziler. Başlıyor, bitiriliyor” diyerek de sektörde yaşanan soruna dikkat çekti.