Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Görkem Sevindik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Görkem Sevindik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Görkem Sevindik, 17 Ekim 1986 tarihinde Adana’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Görkem Sevindik
Doğum Tarihi: 17 Ekim 1986
Doğum Yeri: Adana
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 75 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Yeşil
Kardeşleri: Emin Ersin Sevindik, Gökçen Sevindik
Instagram: https://www.instagram.com/gorkemsevindik01/

Görkem Sevindik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Adana’da doğdu, iki kardeşi var, küçükken annesi ile yaşadığı enteresan bir hikayesi de var. “Annemin kokusuyla uyuyorum. Uyurken nay nay var, başa bağlanan tülbent. Annem beni gezmeye çıkardığı zaman pusette bir gün bir parkta yaşlı bir teyze denk gelmiş. Yaşlı teyze anneme ‘Çocuk çok tatlı nazar değer. Bu çocuğun üstünü tülbent ile ört’ demiş. Annem yaşlı teyzeyi dinlemiş. Her dışarı çıktığımızda üzerimi bir tülbent ile örtmüş. Çocukluğumdan beri bir mama gibi tülbenti emmişim. Şu an hala nay nay ile yatıyorum. Adını nay nay koydum. Annem başına bağladığı tülbentleri her hafta bana yollar. Onun kokusuyla narcos gibi uyuyorum. Hiç uykum olmasın onu koklayınca uyurum. O olmasa başka bir yerde uyuyamam.

Çocukluk yılları: Oyuncu olmak çocukluk hayaliydi. Ailesi de bu konuda hep ona destek oldu. “Küçükken çok hareketli bir yapım vardı. Hep kendi kendime oyunlar oynayıp, taklit yapardım. Yaş ilerledikçe ailemle bir aradayken onları ciddi anlamda güldürdüğümü fark ettim. Adana’da okul hayatım devam ederken bu işi profesyonel bir şekilde yapmaya karar verdim. Ailemin de desteğini arkama alarak taşı toprağı altındır denilen İstanbul’un yolunu tuttum ve burada gerekli eğitimleri aldım. Biraz şans, biraz kısmet ve ciddi derecede azmederek daha yolun çok başında da olsam iyi bir başarı sağladığımı düşünüyorum.”

Eğitim hayatı: Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.

Kariyerinin dönüm noktası: İlk ekran tecrübesi olan ‘Kurtar Vadisi Pusu’ dizisini,  kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “Aldığım eğitim biraz tiyatro ağırlıklıydı ben kamera önü de istiyordum ve bir gün gazete okurken, Pana Film’in kamera önü eğitim okulu açtığını gördüm. O hafta içinde gidip başvurdum ve oradaki eğitimler devam ederken kendimi dizinin içinde buldum. Ben oraya gidip kayıt yaptırdığım zaman zaten böyle bir tip arandığını ve benimde aradıkları kişi olduğumu öğrendim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2007 yılında, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinde canlandırdığı ‘Pusat Çakır’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Söz’ dizisinde canlandırdığı ‘Keşanlı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Görkem Sevindik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Vicdanlı, adaletli, dost canlısı. “Aile değerlerine sahip çıkarım, haksızlığa dayanamam, çok vatanperver bir insanım. Vatanımı ve bayrağımı çok severim. Arkaşlarıma çok düşkünüm. Gündelik hayatımda cana yakın ve aileme sadığımdır. Öfkeli ve agresif değilim.

Düşünce yapısı: Bazı kararlarından sonra pişmanlık yaşasa da bunların hepsini hayat tecrübesi olarak görüyor. “Aldığım kararlara sonradan pişman oluyorum. Şikayetçi değilim bunlar bana keşkeler ve pişmanlıklar yaratıyor. İnsan olarak keşkelerden ve pişmanlıklardan var olduğumuz için bir taraftan bana ders ve tecrübe katıyor.”

Mutluluk kaynağı: Sağlıklı olması, ailesi ve dostları en büyük mutluluk kaynağı. “Hayata şükretmeyi çok seviyorum. Sağlığı yerinde olan insanda bundan daha önemli bir şey olamaz. Ara ara engelli kardeşlerimizin yanına gidiyorum. Onlarla ilgileniyorum. Birçok oyuncu arkadaşımın bunu yapmasını temenni ediyorum. Onların televizyonda gördüğü insanlara ihtiyaçları var, çok mutlu oluyorlar. Onlar için bir gülücük yeterli. Hayattaki en büyük sadakanın gülümsemek olduğunu düşünüyorum. İyi insan olmak benim hedefim. Hayattaki amacım iyi bir oyuncu ve iyi bir insan olmak. Bazı kapılar vardır parayla açamazsın. Arkadaşlık, dostluk ve ilişkiler çok daha önde geliyor.”

Hayata bakışı: “Kesinlikle ‘Hayır’ diyemiyorum. Bu huyumdan nefret ediyorum. İnsanların mutluluğu benim mutluluğumdan daha önemli. Sen şu an burada memnun değilsen ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Beni bir yere çağırdılar, gitmek istemiyorum ama karşı taraf üzülmesin diye gidiyorum. Gereksinim duyuyorum ve bu bende bir dönem panik atağa yol açtı. Geriye dönüp baktığımda kendi hayatımı yaşayamamaya, sadece başkalarını memnun etmeye uğraştığımı ve bunun beni çok yorduğunu gördüm. Şimdi ‘Hayır’ demeyi öğreniyorum. Terazi burcuyum, biraz dengesizliklerim var. “

İş hayatına bakışı: Dizilerdeki uzun ve yorucu çalışma koşullarından rahatsızlık duymuyor. “Ben işimi çok severek yaptığım için bir sıkıntı yaşamıyorum. Diğer işlere nazaran oyunculuk rahat bir meslek yapanlar kıymetini bilmeli. Bana göre diziler kısalırsa Türk seyircisinin bunu kabul edeceğini zannetmiyorum. Çünkü izleyici televizyon karşısında ciddi bir zaman geçiriyor. Bazı insanlar için televizyon en büyük hobi. Yazmayı çok beceremem. Beceremediğim bir işe de dahil olmak istemem. Yazan çok başarılı kişiler var. Oynamak tercihimdir.”

Kariyer planı: Kariyer hedefi, aranılan bir oyuncu olmak. “Ben bu işi gerçekten çok seviyorum. ‘3-2-1’ dendiği zaman kamera karşısında ben bambaşka bir haz alıyorum. Oraya ait olduğumu görüyorum. İleri dönemlerde birçok projede yer alıp yapımcı ve yönetmenlerin tercih ettiği bir adam olmak istiyorum. Bir senaryo gelip ‘Kim oynar bu rolü’ dendiğinde benim adım geldiğinde ‘Bu çocuk bunu taşır, üstesinden gelir’ gibi söylemlerde olan insanların beklentisini karşılamak istiyorum. Gelen projeleri değerlendirirken, tüm unsurlar göz önünde bulunduruyorum. Bu bir ekip işidir. Senaryosu, oyuncusu, yönetmeni, set çalışanları iyi bir çalışma ortamı oyuncunun tercihidir.”

Görkem Sevindik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Gelecek Hayali:  İşimle alakalı çok iyi yerlere gelmek istiyorum. Evlenmek ve baba olmak istiyorum. İnsanların biyografisine baktığım zaman her başarılı erkeğin arkasında onu destekleyen ve oralara getiren bir kadın var. Buna sonuna kadar inanıyorum. Kadının benim hayatıma çok güzel dokunuşları olacağını biliyorum.”

En büyük tutkusu:  Motorsikleti var. “Dikkatli biniyorum. Kullanan arkadaşlar ekipmansız yola çıkmasınlar.”

Kimlere hayranlık duyar? Örnek aldığı değil ama beğendiği isimler var. “Örnek başka bir durum çünkü. Herkesin karakteri ve hayatı var. Hepimiz oyunculuk yapıyoruz. Örnek aldığım yok ama çok beğendiğim ve hastası olduğum Yeşilçam’dan Kadir İnanır ve Türkan Şoray var. Ama özellikle Kadir İnanır’a çok ciddi bir hayranlığım var. Boş zamanlarımda Yeşilçam’dan Kadir İnanır filmleri izlerim. Kadir İnanır’la hiç görüşemedim. Görüşürsem belki bu işin dengesi bozulacak. Bu yüzden denk gelmeyi tercih etmiyorum. Denk gelmek istesem çevremizde bir araya getirecek insanlar var. İşin büyüsü bozulmasın diye görüşmüyorum. Günümüze gelirsek benim top 5’im var. Bu isimler: Gürkan Uygun, Ertan Saban, İsmail Hacıoğlu, Mert Turak ve Berk Hakman.”

Hangi filmden etkilendi: “Inarritu ve Aronofsky’nin bütün filmerini bitirdim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Kahraman Babam/ Uğur

2021- Mavera: Hace Ahmed Yesevi/ Sarı Saltuk

2020 – Ramo / Boz

2017/2019 – Söz / Mücahit Serdengeçti – Keşanlı

2017 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

2011 – Kalbim Seni Seçti

2010/2016 – Kurtlar Vadisi Pusu / Pusat Çakır

ÖDÜLLERİ

2014 – Magazin Gazetecileri Derneği /       Umut Vaat Eden Oyuncu

2014 – Türkiye Gençlik Ödülleri / En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu

2018- Ayaklı Gazete Ödülleri / En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu

2018- Medya ve Sanat Ödülleri / En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu

2019 – İstanbul Aydın Üniversitesi 15. İletişim Ödülleri / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu