Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Gürberk Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Gürberk Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Gürberk Polat, 2 Nisan 1997 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Gürberk Polat
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1997
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.80 m.
Kilosu: 70 kilo
Burcu: Koç
Göz Rengi: Siyah
Kardeşleri: Kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/gurberkpolatofficial/

Gürberk Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Orta halli dört kişilik bir ailede büyüdü. Kız kardeşi var. “Babam işi gereği çok fazla evde olamıyordu. Bildiğim her şeyin temelini annemden öğrendim. Elinden geldiğince her şeyi denetti bana. Bu da birçok şeye yatkınlık kazandırdı. Çok komik ve farklı bir çocuk olduğum söylenirdi hep.”

Çocukluk yılları: Oyuncu olmaya henüz üç yaşındayken Beyaz Show’u izlerken karar verdi. “Oyunculuğa giden yol benim için Beyazıt Öztürk ve ‘Beyaz Show’un skeçlerindeki karakterlerin taklitleriyle başlayıp sinek taklitlerine uzanan bir yolculuk… İnsanların dikkatini çekip onları eğlendirebilen çocukmuşum. Oyunculuğu planlamadım ama hayal ettim.”

Eğitim hayatı:  Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Geleceğin Starı Yarışması’nda erkekler dalında  birinciliği kazanmasıyla oyunculuk için ilk adımı attı. “Lise dördüncü sınıftayken ne yapacağıma karar veremediğim bir dönemde bir anda güzel sanatlara hazırlanma sürecim hayatımın dönüm noktası oldu. Ailem ilk başta karşı çıkmıştı. Sonrasında çabamı ve isteğimi görünce destek olmaktan başka çareleri kalmadı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2019 yılında, ‘Benim Tatlı Yalanım’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Babil’ dizisinde canlandırdığı ‘Mert’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sette Unutamadığı bir anısı: Babil dizisinin setinde yaşadığı bir anı unutamıyor. “Halit Ağabeyim (Ergenç) ve Ozan Ağabeyim (Güven) ile sahne öncesi prova aldığımız bir anda birden ‘bağırma’ dediler. Ben de bağırmam gerektiğini düşünüp daha çok yükseldim. Onların da bana ‘Oğlum gerçekten bağırma biraz daha yumuşak oynamalısın’ demeleri üzerine hata yaptığımı fark edip sonrasında epeyce gülmüştüm.”

Aşka bakışı: “Aşıkken herkese mutluluk ve enerji saçan sevgi böceğine dönüşüyorum. En doğal ve samimi olduğum an sanırım. Bence partner olarak eğlenceliyim. Sadece fazla enerjik olduğumda rahatsızlık verebilirim.”

Gürberk Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Umut Evirgen/ Ben Bir Denizim

Hayata bakışı: İstediğine ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. “Ancak bunu yaparken zorlandığım ve bana zarar verdiğini düşündüğüm an durur, beklerim. Bu şekilde istediğim birçok şeye kavuştum. Ama benim isteklerim uğruna yaptığım şeylerin ucu, asla başka birinin hayatına zarar vermemeli ve onu yolundan etmemeli.”

İş hayatına bakışı: Art arda izlenen projelerde yer aldı, bu durumda şansın ve kariyer planlamasının etkisi olduğu görüşünde. “Beni iyi tanıyan ve bana uygun kariyer planlaması yapan kişilerle yol arkadaşlığı yapmam da çok önemli. Benim şans meleklerim (menajerlerim) de beni iyi tanıdıkları ve doğru tercihler yapmamda bana yardımcı oldukları için işler yolunda.  Oyunculuk birçok bilgiyi, kişileri, hayatları dezavantajsız deneyimleyebildiğin bir simulasyon gibi geliyor bana. Hal böyle olunca en gerçek anlarımı kamera karşısındayken yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Bu bir eğitim biçimi ve beni hayata bağlayan şey. Daha yolun çok başındayım ve hayallerime giden bu yolda, oyunculuğun başkaları tarafından ‘çekilmez’ denen yanları ileride benim de karşıma çıkarsa, ben onlardan şikayet etmek yerine kendime neler katabileceğimi bulmayı denemek isterim.”

Kariyer planı: Alışılmışın dışında işler yapmak istiyor. “İnsanların ulaşılmaz olduğunu düşündüğü yerlere erişip onlara her şeyin mümkün olabileceğini göstermek istiyorum. Uluslararası başarılara imza atmak, hep daha iyisi için çabalayıp kendimle yarışmak istiyorum.”

Bugüne kadarki en büyük çılgınlığınız ne? “Bir süre keyif amaçlı çatılarda yaşadım. Binalar arası geçişleri de bu şekilde sağlıyordum.”

Gürberk Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar: Emma Watson’ı çok beğeniyor

Hangi filmden etkilendi: Evde olduğu zamanlarda genelde Netflix’te zaman geçiriyor. “Bazen birkaç diziyi eş zamanlı izlediğim oluyor. Timeless dizisini izledim. Zaman kavramı ile olabilme ihtimali olan durumlar beni oldukça etkiliyor. Olabildiğince sanat filmlerini ve Dünya sinemasını da takip ediyorum. Bazı animeleri de içerik bakımından çok başarılı buluyorum.”

Tavsiye edeceği kitaplar; Ölü Canlar, Brooklyn Nine Nine, Yüzüklerin Efendisi.

 TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Modern Kadın / Murat

2021/2022- Mahkum / Eren

2021- Kahraman Babam / Murat

2020- Babil / Mert

2019- Benim Tatlı Yalanım

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Kimya

2020- Ben Bir Denizim/ Deniz

2019- Kırk Yalan / Trafik Polisi