Ana sayfa Dizi Haberleri Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı!

Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV’de ekrana gelen Sefirin Kızı dizisi, yeni sezonun merakla beklenen yapımları arasında. İzleyici Neslihan Atagül, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu’nun başrolünde oynadığı diziyi ilk sezon heyecanla izledi. Her ne kadar Akyürek’in oynadığı Sancar’ı eleştirse de Nare’ye olan aşkını çok da sorgulamamıştı. Ancak yeni tanıtımla birlikte işin rengi değişti! Zira silahlar patladı, Nare konağa kapatıldı, şiddet meselesi iyice büyüdü…

Diziyi takip edenlerin yeni tanıtımda en çok dikkatini çeken ve eleştirdikleri konu Nare’nin geldi nokta! Neslihan Atagül’ün oynadığı Nare karakteri, babasından ve kuzeninden yıllarca psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş bir kişi olarak güçlü duruşuyla hem kendini hem de çocuğunu ezdirmemek için çabalamış bir kadın. Erkek şiddeti karşısında durabilen, cesur, hakkını arayan, eğitimli ve aydın bir kadın portresi çizen Nare, izleyenlerin de kalbini çalmıştı.

Engin Akyürek’in oynadığı ve Nare’nin aşık olduğu, kızının babası Sancar karakteri ise geleneksel bir tavır sergilemenin yanı sıra yıllar önce sevdiği kadını öylece ortada bıraksa da yine de aşkıyla anlaşılmaya çalışılan bir adamdı. Ancak Sancar’ın gittikçe Nare’yi köşeye sıkıştırması, onu kendi sorunlarının içine sokması, evli olduğu halde Nare’nin peşinde dolaşması gittikçe rahatsız edici bir duruma dönüşmeye başladı!

Öte yandan Uraz Kaygılaroğlu’nun oynadığı Gediz’in Nare’ye içten içe duyduğu aşk, daha geçerli bir durum olmaya başladı. Gediz’i gerçekçi, samimi ve yalansız bulan izleyici, Sancar karakterine yeni sezonda daha da kızacak gibi duruyor! Zira tanıtımda Sancar’ın hamile karısını konağa getirmesinden sonra Nare’yi de getirmesi ve onu orada yaşamaya mecbur etmesi kabul edilmedi izleyici tarafından.

Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 18

Nare’nin böyle bir durumun içinde bırakılarak psikolojik şiddete maruz kalması, dizinin özellikle kadın takipçilerini kızdırıyor. Zaten toplumda her gün kadına şiddet gösteren erkeklerle ilgili haberlerin, cinayetlerin ağır vakalar halinde görülmesi, dizide de benzer durumlara tepkiyi büyütüyor.

Nare resmen kuma oldu?

Sancar’ı ‘hastalıklı, saplantılı’ olarak nitelendiren izleyici Nare’nin böyle bir adama aşık olmasını da kabul edemiyor! Yeni sezon tanıtımında bir de onu ‘kuma’ konumuna sokması, izleyiciyi fena halde rahatsız etmiş durumda!

Aslında izleyici artık kadına şiddet meselesinde farklı bir tutum izliyor. Son dönemde yaşanan acı olaylar ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili sosyal medyada sıkça yapılan paylaşımların ardından farkındalık da artıyor. Dolayısıyla dizilerin toplumun gelişen yapısı ve aydınlık tarafından değil de hep geri kalmış tarafından bakmasına izleyici artık kızıyor…

Sefirin Kızı dizisi de güçlü oyunculuklarıyla izleyicinin de sevdiği bir kadroyu bir araya getirmiş bir iş. Her ne kadar kimi dizilerle ilgili gelen eleştirilere “Bu bir dizi bir kurgu, gösteri dünyası, topluma ayna tutuyoruz, şiddeti özendirmiyor durumu ortaya koyup yanlışlığını anlatıyoruz” şeklinde bu yönde açıklamalar yapılsa da izleyicinin gerçek hayatta da artık şiddet meselesi ile bu kadar çok karşılaşmasından gelen tavır, diziye tepkiye dönüşüyor.

Yönetmenliğini Emre Kabakuşak’ın yaptığı ve senaryosunu ise Ayşe Ferda Eryılmaz ile Sedef Nehir Erdem’in yazdığı dizinin yeni sezonunda daha çok şiddetin yer alacağı patlayan silahlardan da görüldü. Sancar’ın ve Nare’nin vurulması, olayları daha da karmaşık bir hale sokacak!

İşte yeni sezon tanıtım:

Artık Sancar’ı değil, Gediz’i istiyor izleyici!

Pek çok kişinin diziyi Nare ve Gediz için izlediğini söylemesi, Nare’yi Gediz’e yakıştırması, onun her koşulda Nare’ye inanan, güvenen, karşılıksız bile olsa seven ve sevgisiyle ezmeyen, yormayan, yargılamayan karakterine dikkat çekiyor izleyenler.

Her ne kadar yeni sezon tanıtımında Nare “Benim adım Nare. Direnç demek, haykırmak demek, nar demek, yanmak demek” dese de Nare karakterinin, Sancar karakterine ezdirildiği ve güçlü kadın imajının gerisine düşmeye başladığı dillendiriliyor sosyal medyada.

İzleyicinin bu tepkilerini senaristler, yapımcı görüp bir müdahalede bulunur mu bilinmez ama dizinin tanıtımında silahların patlaması, şiddetin artması, izleyicinin hiç hoşuna gitmedi! Bir anda mafya dizilerine benzeyen durumların yaşanması, Sefirin Kızı’nı bambaşka bir pozisyona sokmakta!

Youtube’da dizinin tanıtımının altında yazan yorumlardan bazılarını sizler için derledik. Sizler de bakıp çok daha fazlasını görebilirsiniz.

İşte o yorumlardan bazıları….
Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 19

Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 20 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 21 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 22 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 23 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 24 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 25 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 26 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 27 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 28 Hakikaten içinize sindi mi? Sefirin Kızı dizisi yeni sezon tanıtımı izleyiciyi çileden çıkardı! 29