Ana sayfa Dizi Haberleri Hekimoğlu dizisi büyük tartışmaya parmağını soktu!

Hekimoğlu dizisi büyük tartışmaya parmağını soktu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranlarında izleyicilerle Salı akşamları buluşmakta olan Hekimoğlu dizisi 2. bölümü ile izleyicilerle geçtiğimiz gün buluştu. Dizinin ilk bölümüne nazaran ikinci bölümünde reytinglerin yükselmesi önemli bir ayrıntıydı.

Timuçin Esen, Ebru Özkan, Okan Yalabık ve Kaan Yıldırım gibi önemli isimleri buluşturan Hekimoğlu dizisinde son yılların önemli bir tartışmasına değinildi.

Kimi aileler aşıların zararlı olduğu düşüncesi ile bebeklerine aşı yaptırmamakta direniyor. Her ne kadar uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı bunun yanlış olduğunu belirtse de kimi aileler bu yolu tercih etmekte.

Hekimoğlu dizisinde işte bu konuya değinildi. Milliyet cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu durumu köşesinde değerlendirdi.

Koloğlu, yazısında şu detaylara dikkat çekti:

Bir sahnede anne, çocuğu rahatsızlanınca, polikliniğe getirmiş. Hekimoğlu, ‘mecburiyetten’ bakıyor. Anne, “Doktor ne mama, ne başka bir şey veriyorum. Sadece anne sütü… Ama niye böyle oldu anlayamadım. Gece bütün yüzü şişti” diyor. Hekimoğlu dosyaya bakarak, “Aşılarını yaptırmamışsınız” şeklinde karşılık veriyor.

“Aşı yaptırmıyorum, karşıyım. Bence çok uluslu ilaç firmaları ceplerini doldurmak için, işe yarayacağını düşünmemizi istiyorlar” annenin karşı tezi. Hekimoğlu, bebeğin elindeki oyuncağı alıyor. “Ooo yüzde 100 doğal malzemeyle üretilmiştir, boya kullanılmamıştır” diyor. Oyuncak üzerinde yazan yazıyı okuyarak, “Acaba bu doğallık olayı koskoca bir yalandan mı ibaret?” diye soruyor ve “Annesi ona doğal oyuncaklar alırmış. Helva da kavurmayı biliyordur annesi” diyor.

Anne, bu konuşmaya anlam veremiyor. “Yani aşı yaptırmamaya devam ederseniz, yakında bebeğinizin helvasını yersiniz.” Ardından tıbbi açıklamaya geçiyor doktor, “Anne sütündeki antikorlar, bebeği sadece altı ay boyunca korur. İşte büyük ilaç firmaları tam da bu yüzden sizi kazıklamaya çalışıyor. Çok iyi biliyorlar, bir annenin çocuğunu korumak için ne gerekirse yapacağını… Sizin gibi aşı yaptırmak yerine, bebeğinin ölmesini seyredecek birkaç yüz aile daha bulursanız, ses getirirsiniz ve bitirirsiniz ilaç endüstrisini…” Anne şaşırır, “Keser misiniz, bebeğimin nesi var?” Yanıt: “Nezle, üşütmüş…”