Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai, Cuma akşamlarının yeni favorisi oldu ama tepkilerin de odağında!

Hercai, Cuma akşamlarının yeni favorisi oldu ama tepkilerin de odağında!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

atv’nin Mia Yapım imzalı yeni dizisi ‘Hercai’ ilk 2 bölümünü geride bıraktı.

Cuma akşamlarının yeni favori  dizisi olan Hercai geçtiğimiz akşam yayınlanan ikinci bölümüyle hem AB hem Total grubunda ikinci sırada yer alarak günün en çok izlenen dizisi oldu.

İlk sırada Arnavutluk-Türkiye maçının yer aldığı düşünülürse önümüzdeki hafta dizinin reyting listesinde ilk sıraya yerleşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu durum Cuma akşamları ekrana gelen Gülperi, İstanbullu Gelin, Kızım hatta Arka Sokaklar dizilerini de tedirgin etti. Gülperi ve Kızım dizilerinin düşen reytinglerinin de etkisiyle ikinci sezon biletleri zora girdi denilebilir.

Arka Sokaklar’ın kemikleşmiş hedef kitlesiyle çok kan kaybetmesi beklenmezken İstanbullu Gelin de zaten Mayıs ayında final yapacağı için durumu idare edebilir gibi görünüyor.

SILA VE YILAN HİKAYESİNİ HATIRLATTI!

Konusu Mardin’den geçen ve bir intikamdan doğan aşk hikayesini anlatan Hercai dizisinin konusu aslında oldukça tanıdık ama hikayeyi anlatım tarzı ve oyunculukları başarılı olunca izleyicinin gözdesi olmayı başardı.

Hercai, Cuma akşamlarının yeni favorisi oldu ama tepkilerin de odağında! 10

Bazı izleyenler Reyyan ve Miran karşılıklı reyhani oyunu oynadıkları sahneyi yine atv’nin Mardin’de çekilen dizisi ”Sıla’ya benzetti. Hatta Sıla ve Hercai’deki sahneler yan yana konularak karşılaştırma yapıldı.

Kimi izleyiciler ise Miran’ın intikam için Reyyan ile evlenip onu ertesi gün terk etmesini bir dönemin efsane dizisi Yılan Hikayesi’ne benzetti.

Yılan Hikayesi’nde de Erkan Ağa karakteri, kan davasını bitireceğini vaat ederek Zeyno ile evleniyor ama ertesi sabah onu terk ediyordu.

Hercai, Cuma akşamlarının yeni favorisi oldu ama tepkilerin de odağında! 11

ANADOLU DİZİLERİNİN POPÜLERLİĞİ ARTTI!

Bazı izleyenlerin dikkat çektiği bir başka nokta ise atv’deki dizilerin İstanbul dışındaki çekiliyor olması. Sen Anlat Karadeniz ve Bir Zamanlar Çukurova’dan sonra Mardin’de çekilen ‘Hercai’ dizisini izleyici ile buluşturan atv için “İstanbul dizilerinin devrini kapattı. Artık atv’de Anadolu dizileri moda” yorumları yapıldı.

Öte yandan dizide tepki çeken noktalar da yok değil. 2019 senesinde dizilerde hala kız çocuklarının küçük görüldüğü, izinsiz evden çıkamadığı, yabancı bir erkekle görülürse tokat yediği, aile büyüklerinin evliliklere karar verdiği, evin dedesinin sözünün emir sayıldığı, kadınların intikam için kullanıldığı sahneler, dizinin sevilmesine karşın hoş karşılanmadı.

Öte yandan her ne kadar karakter olarak sevilse ve karakteri canlandıran Tansu Taşanlar’ın performansı başarılı bulunsa da Azad’ın amcasının kızı Reyyan’a aşık olması da “Kuzenleri insanın kardeşi sayılır. İnsan kardeşi yerindeki bir insana nasıl aşık olabilir. Akraba evliliklerini normalmiş gibi dizilerde göstermeyin” yorumları yapıldı.

Hercai, Cuma akşamlarının yeni favorisi oldu ama tepkilerin de odağında! 12

Miran’ın amcasının kızı Gönül ile evli olduğunun anlaşılması da aynı yorumlara neden oldu. Gönül karakteri de her ne kadar ilerleyen bölümlerde Reyyan’a kötülük yapmak potansiyeline sahip olsa da izleyicin haline üzüldüğü, hikayesi derin bir karakter oldu. Fikri alınmadan evlendirilen ama kocasını seven Gönül’ün içine düştüğü durum da izleyenler oldukça etkiledi.

O CİNAYETİ HAZAR İŞLEMİŞ OLAMAZ!

İzleyenlerin en çok merak ettiği nokta ise Miran’ın anne ve babasını gerçekten Hazar Şadoğlu’nun mu öldürdüğü. Başarılı oyuncu Serhat Tutumluer’in canlandırdığı Hazar Şadoğlu’nun cinayet işleyecek bir adama benzemediğini düşünen izleyenler suçun bir yanlış anlama sonucu onun üzerine kaldığını ya da babaannesinin Miran’a yanlış anlattığını düşünüyor.

Dizinin kilit konusunu oluşturan bu hikaye şuan dizideki en merak edilen düğüm olarak görülüyor.

Hercai, Cuma akşamlarının yeni favorisi oldu ama tepkilerin de odağında! 13