Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisinin Handan, Yaren ve Melike’sinin büyük bir hayali var!

Hercai dizisinin Handan, Yaren ve Melike’sinin büyük bir hayali var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hercai dizisinde Camgöz lakaplı Melike Astutan karakterine hayat veren ünlü oyuncu Aslı Samat, Midyat’taki set hakkında önemli bir detaydan bahsetti.

atv’de yayınlanan Dizi TV programına konuşan oyuncu, Hercai dizisinin setinde en yakın arkadaşlarının İlay Erkök (Yaren Sadoğlu) ve Gülçin Hatıhan (Handan Sadoğlu) olduğunu söyledi.

“İlay Erkök ile genelde beraberiz ve Gülçin Hatıhan ile.Onlarla aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Yapamadığımız şeylerin planlarını onlarla yapıyoruz.Hatta şuan sıradaki ilk planımız, İstanbul’a gelmediğimiz ilk repo gününde Dara’ya gitmek ve oradaki antik şehri görmek.”

İki köpeği bulunan ve hayatı onlarla yaşamayı sevdiğini belirten Aslı Samat, bir hayvana bakabileceğine inanmayan, bu sorumluluğu taşıyabileceğini düşünmeyenlerin köpek sahiplenmemesi gerektiğini özellikle belirtti.

Dara Antik Kenti Hakkında Bilgiler:

Hercai dizisinin Handan, Yaren ve Melike'sinin büyük bir hayali var! 7

Dara Antik Kenti Mardin’in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Oğuz Köyü’nde yer almaktadır. Tarihte Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan Dara, İmparator Anastasius’un (491-518) girişimleriyle 505 yılında, Doğu Roma İmparatorluğu’nun doğu sınırını Sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kurulmuştur.

Kaya içine oyulan yapılardan oluşan ve geniş bir alana yayılan Dara Antik Kenti’nin çevresi 4 kilometrelik bir surla korunmuştur. İç kale, kentin kuzeyinde ve 50 metre yüksekliğindeki tepenin üst düzlüğüne kurulmuştur. Kent içinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntıları halen görülebilmektedir. Ayrıca köyün etrafında tarihleri Geç Roma Dönemi’ne kadar giden mağara evlere rastlanmaktadır.