Ana sayfa Sosyal Medya İğrenç bir şey, artık kaçamayacaksınız! Oktay Kaynarca sert konuştu, ayar verdi!

İğrenç bir şey, artık kaçamayacaksınız! Oktay Kaynarca sert konuştu, ayar verdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Oktay Kaynarca’nın derdi aslında birçok insanın da büyük bir sorunu… Sosyal medyanın olumsuz yanlarından biriside insanlara yalanın çok hızlı ve inandırıcı bir şekilde sunulabiliyor olması… Hiçbir denetim mekanizması da böyle bir yalanın yayılma hızını durduramaz. Yayılan bir yalanın doğrusunu söyleseniz bile etkisi, yalan kadar olmaz ve onun kadar geniş kitlelere de yayılamıyor, ne yazık ki…

İşte böyle bir ortamın yaşandığı günümüzde Oktay Kaynarca, sosyal medyadaki bu yalan ve iğrenç ortama yönelik bir başkaldırı sergiliyor. Önce instagram hesabından çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden hakkında gerçek olmayan haberler yayıldığını söyleyen ünlü oyuncu, bunların da kimliksiz hesaplar üzerinden yayıldığına dikkat çekti.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır Çakırbeyli olarak izlediğimiz ünlü oyuncu, basın mensuplarına da dert yandı… Kaynarca, şu sözlerle yaşananları özetledi: “Sosyal medyada çok iğrenç bir ortam oluştu. Yani magazin sayfası adı altında ne idüğü belirsiz insanlar kafasına göre bir şeyler yazıyor. Ne kadar acıdır ki, bu ne idüğü belirsiz insanların haberlerine de aklı başında insanlar cevap yazıyorlar ve kendi sitelerinde haber yapmaya başlıyorlar. İşin fenası bu. Bu haberleri yapanlar zaten zavallı, kimliksiz, beceriksiz, iğrenç insanlar. Bu sayfaların sahipleri. Ama asıl fenası onları takip edenler. Onların yazdıkları şeylere itibar edenler.”

Bu konuda dertli olan ünlü isimlerin başında gelen Oktay Kaynarca, hukuku mücadelesini de sürdürmekte kararlı. Oyuncu, en çok da iğrenç olarak nitelendirdiği asılsız haberleri yayan sosyal medya hesaplarını takip eden sıradan vatandaşın durumunu anlayamadığını belirtti.

“Bununla nasıl iç içe yaşayabiliyorlar” diye konuşan Oktay Kaynarca, sosyal medya yasasının doğru olup olmadığını da bir süredir düşündüğünü ve bu olaylara bakınca da çıkmasının iyi olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Sosyal medyada içerik paylaşanların şikayet durumunda çıkıp hesap vermesi gerektiğinin altını çizen oyuncu, “Öyle saklanıp, uzaktan yazıp, atıp, kaçmak yok” diyerek de net bir ifade kullandı.

Bu tür yalan içerikler nedeniyle hayatların etkilendiğini anlatan Oktay Kaynarca, bunu yapanları anlayamadığını da belirtti ve yasal düzenlemenin de ciddi şekilde getirilmesi gerektiğinin altına çizdi.

Röportajı videodan izleyebilirsiniz.