Ana sayfa Sosyal Medya İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz’den sonra yeniden ayağa kalktı!

İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz’den sonra yeniden ayağa kalktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Sen Anlat Karadeniz dizisinde Nefes karakterine hayat veren ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu, çok başarılı bir performans sergilemişti. Dizi sayesinde de ününe ün kattı ve hayran kitlesini de hem yurt içinde hem de yurt dışında genişletti.

Sen Anlat Karadeniz dizisi birçok izleyici için kötü anılar da yaşatan bir yapımdı. Hatta dizinin sadık izleyicileri bile bir noktadan sonra yapımın kadına şiddet üzerinden reyting elde etme çabasında olduğu söylemlerini bile sosyal medyada paylaştı. Nefes’in hikayesinin anlatılmaması, kadınların dizide girdikleri her mücadeleden başarısızlıkla ayrılmaları gibi detaylar da Sen Anlat Karadeniz’e yapılan en önemli eleştiri kaynaklarından birisiydi.

İşin daha da garibi ise İrem Helvacıoğlu, dizi bittikten 2 ay sonra yaptığı itiraf ile gündemi sarsmıştı. Youtube’da yayınlanan “Aşırı Ünlüler ile Kısa Görüşmeler” isimli programda Helvacıoğlu, özellikle kadın senaristlerin ayrılmasının ardından, yeni senaryoya yönelik sette ciddi eleştiriler yönelttiklerini söylemişti.

İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz'den sonra yeniden ayağa kalktı! 7

Helvacıoğlu’nun şu sözleri, nasıl bir ikilem içine düştüklerinin de bir göstergesi olarak dikkat çekmişti:

“Biraz gerçekçi, biraz sıra dışı hayali bir karakter olmaya başladı (Vedat için). Tabii bazı şeyler çok rahatsız ediyor bu arada (senarist değişikliğinden sonrası için)… Bizim kızlar, senarist kızlar gittikten sonra daha çok bunu hissetmeye başladım. Şimdi bir cümle yazıyor mesela, ‘ben bir kadın olarak bile böyle bir şey söylemem. Nasıl umut olacak bir kadına bunu söyletiyorsunuz?’… Bir yandan da şöyle bir şey var, tabii ki işin içindeyim tamam savunmam gereken bir şey var ama, ben bunu dile getirmek… Yani şöyle diyordum, ‘Ben röportaj vermek istemiyorum, çünkü bana bunu soracaklar.Ve ben şunu yapmak istemiyorum, İremciğim sen şu an şiddete karşı bir işte yer alıyorsun’… Ama bunu da diyemiyorum o an için. Aslında rahatsız olduğum bir sürü de şey var işin içinde…”

İşte bu açıklamadan sonra İrem Helvacıoğlu’na yönelik ‘neden o dönem bir şey söylemediği ya da bir tavır koymadığı’ yönünde eleştiriler yapıldı. Ünlü oyuncu instagram hesabından yaptığı bir paylaşım ile yine dikkatleri üzerine çekti.

Kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı düzenlenen kampanyaya destek için meydan okuyan İrem Helvacıoğlu, çok olumlu ve kendisine yakışan bir tavır sergiledi.

Helvacıoğlu, “Sıfır Bir sinema filmi kadın cinayetleri ve çocuk istismarına dikkat çekmek için bir hareket başlattı. #herkessussabizsusmak dedi biz de susmuyoruz @sebnemurutdemir in meydan okumasını kabul ediyorum ve @sebibebi ye meydan okuyorum” diyerek aşağıdaki videosunu yayınladı:

Ünlü oyuncunun hayranları bu mesajını desteklediklerini vurgulayan yorumlar bıraktı.

“Arkandayız İrem” diyen hayranları Helvacıoğlu’na sevgilerini de iletti. Sen Anlat Karadeniz sırasında rahatsız olduğu senaryo için bir tavır sergilemeyen oyuncu, bu kampanya ile en azından hayranlarının da gönlünü almış oldu.