Ana sayfa Sinema İşe Yarar Bir Şey’de Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener buluştu

İşe Yarar Bir Şey’de Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener buluştu

tarafından ker_def

“İşe Yarar Bir Şey”in fragmanı yayınlandı!
Pelin Esmer’in 27 Ekim’de vizyona girmeye hazırlanan son filmi “İşe Yarar Bir Şey”in fragmanı yayınlandı. Esmer’in senaryosunu Barış Bıçakçı ile yazdığı filmin başrollerinde Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener yer alıyor.

24. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Yarışması’nda Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı’ya “En İyi Senaryo”, Başak Köklükaya’ya “En İyi Kadın Oyuncu” ve Gökhan Tiryaki’ye “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödüllerini kazandıran film, bir gece trende yolları kesişen iki kadının “gel beni öldür” diyen bir adama doğru uzanan renkli yolculuklarını konu alıyor.

“Oyun”, “11’e 10 Kala” ve “Gözetleme Kulesi” filmlerinin ödüllü yönetmeni Pelin Esmer’in 5 yıl aradan sonra çektiği yeni filmi “İşe Yarar Bir Şey” Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz aylarda 36. İstanbul Film Festivali’nde seyircilerle buluştu ve festivalden FIPRESCI ödülünü kazandı.

Esmer’in senaryosunu “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” ve “Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra” romanlarıyla tanınan yazar Barış Bıçakçı ile kaleme aldığı film bir Türkiye, Fransa, Hollanda ve Almanya ortak yapımı. “İşe Yara Bir Şey”in geçtiğimiz sene yapılan çekimleri Haydarpaşa Tren Garı, Alsancak Tren Garı, Selçuk ve İzmir’de gerçekleştirildi.