Ana sayfa Dizi Haberleri İspanya’yı sallayan Türk dizisi, dünya çapında büyük başarı kazandı!

İspanya’yı sallayan Türk dizisi, dünya çapında büyük başarı kazandı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’yi uluslararası alanda öne çıkartan en önemli ihraç kalemlerinden birisi dizilerimiz oldu. Türk dizilerine yurt dışında gösterilen ilginin Netflix ve Disney Plus gibi platformlar için yapılan yapımlarla birlikte daha da artması bekleniyor. Özelllikle de hem Netflix’in bir süredir yerli projelere hız vermesi hem de Disney Plus’ın daha yayınlara başlamadan birçok oyuncu ve yapımcı ile anlaşmalar yapması çok önemli gelişmeler olarak gözüküyor.

Türkiye’nin diziler konusunda geldiği bu göz kamaştırıcı noktaya bir örnek de İspanya’da verilebilir… Anne isimli dizinin İspanya’da yarattığı etki muhteşem… Aslında Japon dizisi Mother’dan uyarlanan Anne dizisi, birçok farklı ülke tarafından da uyarlanan bir yapım oldu.

Japonya’dan sonra önce Güney Kore ardından Türkiye sonrasında; Ukrayna, Tayland, Çin, Endonezya, Fransa gibi ülkelerde de uyarlamalar yapıldı. Ancak bu uyarlamalar arasında hem de orijinalini de gölgede bırakan tek yapım Anne isimli Türk dizisi oldu. Cansu Dere, Vahide Perçin, Gonca Vuslateri, Berkay Ateş, Beren Gökyıldız gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı diziye, yurt dışında müthiş ilgi hala sürüyor.

İspanya'yı sallayan Türk dizisi, dünya çapında büyük başarı kazandı! 7

Medyapım tarafından uyarlanan proje, dünyada en çok satan dizilerden birisi oldu. Hem orijinali hem de diğer ülkelerdeki uyarlamalarına bakıldığında ise Türk uyarlama en geniş satış ağına ulaşan yapım konumuna geldi. İspanya’da da Anne dizisi yayınlanınca bu sefer de İspanyol uyarlamasının yapılmasına karar verildi.

Anne’den etkilenen İspanyol izleyicilerinin yeni uyarlamaya da ilgi göstermesi bekleniyor. Medyapım’ın sahibi Fatih Aksoy’un Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu’na verdiği bilgi de öne çıkıyor.

Dünyada yayın olarak satılan versiyonlardan en çok Anne’nin öne çıktığını belirten Fatih Aksoy, şöyle konuştu: “Dünyada yaygın olarak satılan tek versiyon bizimki. İspanya’da bizim versiyonun gördüğü ilgi üzerine İspanyolcası çekildi. 90 dakika 35 bölüm bizde var yalnızca. Diğer ülkeler 10 bölüm çektiler.”

Anne dizisinin hem uzun süresi hem de 35 bölüme varan yurt dışı satışlarına bakıldığı zaman diğer rakiplerinden çok önde olduğu ve çok fazla satışının yapıldığı gerçeği de ülkemiz adına bir gurur vesilesi oluyor.