Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbul Sokakları dizisi hakkında her şey!

İstanbul Sokakları dizisi hakkında her şey!

tarafından ker_def

canercindoruk

‘FIRAT VE NAZLI’NIN AŞKI BAKIŞLARDA YAŞANACAK’
‘İstanbul Sokakları’nda olmanızı sağlayan faktör neydi?
Gold Film ‘Hanımın Çiftliği’nde de çalıştığım bir firma ve Faruk Teber tarzını çok iyi bildiğim gerçekten çok başarılı bir yönetmen. İnsanın tanıdığı kişilerle çalışması, bir sıfır önde başlaması demektir. Bunların yanında Fırat’ı çok sevdim. Ağır tavrı, aşkı yaşayış şekli içime sindi.
Senaryoda sizi etkileyen sahneler hangileriydi?
İnsanlar her zaman düşündükleri şeyi söylemezler. Elekten geçirdikleri şeyleri söylerler. ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’daki o içten sözler aklımızda şiir gibi kaldıysa ‘İstanbul Sokakları’nda da aşkı içlerinden haykıracaklar. Nazlı ve Fırat’ın aşkında Yeşilçam masumiyeti var.
Canlandırdığınız Fırat karakteri nasıl biri?
Fırat yalnız bir adam. Babasını o çocukken öldürmüşler. Bundan sonra da ailesinin sorumluluğunu üzerine almış. Devamlı iş koşturmasıyla hayatını devam ettiriyor. Fırat kirli dünyada ailesini ve kendisini korumaya çalışan bir adam. Hayatında hiç sevmemiş. Yükümlülüklerinden aşkı hep ertelemiş. Ta ki hiç ummadığı bir anda Nazlı’yı görene kadar. Nazlı’yla göz göze geldiğinde ilk görüşte âşık oluyor. Ben hiç yaşamadım ama ilk görüşte aşk vardır. O an bir aşk başlıyor ama ikisi de itiraf edemiyor. Dünyaları hayatları çok başka ama aşk engel tanımaz. Dizide bunu göreceğiz.
Fırat’ın kirli bir hayatı var; bu durum Nazlı’yla ilişkisini nasıl etkiliyor?
Fırat, Nazlı’yı korumak için kendisinden uzak tutmaya çalışıyor. Umut vermek Nazlı gibi saf birini tehlikeye atmak anlamına geleceği için uzak durmaya çalıyor. Bazen akılla kalp bambaşka şeyler söyler. İnsan inanmadığı şeyleri yapar. ‘İstanbul Sokakları’ çelişkilerin ve çatışmaların ortasında masum bir aşkı anlatıyor.
Sizin için ‘Gözleriyle seven adam’ demişler. Fırat’ta da bunu görecek miyiz?
Bu karakteri sevme sebeplerimden biri de o. Aşk cümlelerle değil de bir bakışla anlaşmaktır. Hayatta da bu böyle, bazen bir bakışla anlatırız en zor duyguları. Fırat kendini anlatabilen ve duygularını gösterebilen bir adam değil. Fırat ve Nazlı’nın aşkı bakışlarda yaşanacak.
Bu yorumlar oyunculuktan sonra mı başladı yoksa hep var mıydı?
Eskiden farkında değildim ama çalıştığım herkes bana aynı şeyi söyledi. Buna benzer çok yorum aldım. Bu da beni mutlu ediyor. Oynadığım adamlar âşık, seven adamlardı. Bence âşık olan herkes sevdiğine güzel bakar.
Fırat’ın hangi özelliğinde kendinizi buluyorsunuz?
Fırat’ın ailesine olan sorumluluğunu kendime çok yakın görüyorum. Çalışma hırsı ve duygularını içinde yaşıyor oluşu bana çok yakın. Sert dünyasının altında duygusal bir adam. O yönünü Nazlı’yla birlikte görmeye başlıyoruz sanırım… Fırat’ın gülen tarafı, sakladığı çocukluğu Nazlı’yla beraber ortaya çıkacak. Çok saf ve temiz bir aşk doğuyor aralarında. Ve bu aşk karşı konulmaz bir hale gelecek.
Seyirciler ‘İstanbul Sokakları’nı neden seyretmeli?
Ölümle burun buruna bir kızın hayata tutunma çabasını görecekler. Farklı iki dünyada hayata tutunmaya çalışan insanların aşkına tanıklık edecekler. Fırat’ın dünyasındaki çatışmalar heyecanlandıracak, Nazlı’nın dünyası hüzünlendirecek.