Ana sayfa Dizi Arşivi İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – İstanbullu Gelin dizisi Gülseren Budayıcıoğlu’nun ‘Hayata Dön’ kitabından uyarlanmış yaşanmış bir hikayedir. Aslı Enver ve Özcan Deniz, ilk kez birlikte kamara karşısına geçerken müthiş uyumlarıyla dikkat çekti. İstanbullu Gelin Türkiye’nin yanı sıra yayımlandığı yurt dışında da reytinglerde hep zirvede yer aldı. O3 Medya imzalı, ilk bölümü 3 Mart 2017 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Zeynep Günay Tan, senaristliğini ise Deniz Akçay Katıksız ve Armağan Gülşahin’in yaptığı dram dizisidir.

KÜNYE:
Kanal: Star TV
Yapımcı: 03 Medya
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 3 Mart 2017
Mekan: Bursa
Süresi: 120 dakika
Müzik: Cem Tuncer, Nail Yursever, Ercüment Orkut, Ercan Tanrıverdi
Başrol: Özcan Deniz, Aslı Enver, İpek Bilgin
Oyuncular: Salih Bademci, Dilara Aksüyek, Fırat Tanış, Özge Borak, Güven Murat Akpınar, Berkay Hardal.

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

TÜM HABERLER

İstanbullu Gelin dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

İstanbullu Gelin haberleri için tıklayınız…

GENEL İZLENİM

İstanbullu Gelin dizisi yayınlandığı dönemde büyük bir izleyici kitlesini etkiledi.Aslı Enver ve Özcan Deniz, çok iyi uyum sağladı. Dizide İpek Bilgin’in performansı ayrıca efsaneydi… Çok usta bir oyuncu kadrosunun yer aldığı dizinin setinde bir aile ortamı oluştu. 3 sezon devam eden ve 87 bölüm yayınlanan İstanbullu Gelin, reytinglerde de hep yüksek rakamlar elde etti.

İstanbullu Gelin’in her sezonu bir öncekinden farklılık sergiledi. İzleyicilerin zaman zaman senaryoya yönelik eleştirileri olsa da başarılı bir proje olarak başladı ve öyle de bitti.

İstanbullu Gelin’i unutulmaz kılan en önemli nedenlerden birisi gerçek bir hikayeden alıntılanmış olmasıydı. Aslı Enver için dizi ustalık eseri olarak nitelendiriliyor.

Özcan Deniz’in kariyerinde de dizinin büyük bir ağırlığı bulunuyor. Dünyanın birçok ülkesine de satışı gerçekleştirilen İstanbullu Gelin, izleyicinin zihninde büyük bir yer edinerek veda etti.

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/istgelintv

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/istgelintv

Instagram: https://www.instagram.com/istgelintv/?hl=tr

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7xHX82HI2XR_yoL-ru6SmQ

Resmi internet sayfası: https://www.startv.com.tr/video/arsiv/dizi/istanbullu-gelin

HİKAYESİ

İstanbullu Gelin, annesiz babasız büyümüş, genç yaşta hayatın yükünü sırtlamış, çok güzel ve gururlu bir genç kız olan Süreyya’nın; aniden karşısına çıkan zengin ve karizmatik iş adamı Faruk’a aşık olarak Bursa’ya gelin gitmesiyle başlayan dramatik bir aşk hikayesidir. Başrollerinde Özcan Deniz, Aslı Enver ve İpek Bilgin’in rol aldığı İstanbullu Gelin adlı dizi, erkek çocuklarına ve soyadına aşırı bağımlı bir anne ile gelinin çatışması konu alınıyor.

Geleneksel bir aile ile modern bir kadının aynı çatı altında buluştuğu proje gerçek bir hikayeden ilhamla tasarlandı. Aslı Enver’e en iyi kadın oyuncu ödülü de kazandıran dizi, çekim mekanları ile merak uyandırırken sanat yönetmenliğindeki ustalık da her sahnede izleyicisini kendine hayran bıraktı.

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

MEKANLAR

Dizide Boran Konağı olarak anılan, eski Bursa evleri görünümündeki konak, dizi için özel olarak inşa edildi. Geniş bahçesi, kış bahçesi alanı ve havuzu ile göz kamaştıran yapı, Beykoz Kundura Fabrikası’nda 5 ayda kuruldu. 800 metrekare kapalı alanı, 1000 metrekare açık alanı olan platonun inşası için 600 metrekare özel parke yol ve 1000 metrekare yeşil alan peyzajı yapıldı. Konağın iç dekorasyonu da özel tasarım mobilyalar, perde ve aksesuarlarla tamamlandı. Dizide Bursa’da olarak geçen konak, İstanbul’un Beykoz semtinde, Eski Kundura Fabrikası olarak bilinen plato alanında yer aldı. Dizinin konak çekimleri İstanbul’da gerçekleşti.

Süreyya ve Faruk’un aşkının başladığı otel, dizide de belirtildiği üzere gerçekten Bursa Uludağ’da çekildi.

Dizinin dış mekan çekimleri için Bursa Zafer Plaza, Heykel, Kozahan ve Kültürpark sıklıkla kullanıldı. Faruk ve Adem Boran’ın otobüs işletmeleri Bursa Otogar’da çekildi. İstanbullu Gelin dizisinde Faruk ve Süreyya’nın romantik sahnelerine ise Bursa’nın Gölyazı beldesi ev sahipliği yaptı.

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 16

KARAKTERLER

Özcan Deniz -Faruk Boran

Aslı Enver-Süreyya Deniz Boran

İpek Bilgin-Esma Boran

Salih Bademci-Fikret Boran

Dilara Aksüyek-İpek Dokuyucu Boran

Fırat Tanış-Adem Sezgin Boran

Özge Borak-Begüm Bakir

Güven Murat Akpınar-Osman Boran

Berkay Hardal-Murat Boran

Nergis Çorakçı-Kıymet

Hakan Altıner-Şahap

Neslihan Yeldan-Senem

Pelinsu Pir-Nurgül

Hayal Köseoğlu-Zeynep Gürsoy

Semra Dinçer-Reyhan Sezgin

Fatih Koyunoğlu-Akif

Ahmet Sabri Özmener-Mustafa

Eren Balkan-Gülistan

Muharrem Türkseven-Nazif

Nilay Erdönmez-Asiye

Hira Koyuncuoğlu-Bade Boran

Tamer Levent-Garip

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 17

Aslı Enver’e göre Süreyya nasıl biri?

“Olumsuz, kötü ya da depresif duygulardan daha çabuk kurtuluyorum. Bunun dışında hızlıyım, pratik biriyim. Onun kadar iyimser değilimdir bazen.

Süreyya’yı ilk tanıdığımızda hayatta kalmak, tek başına var olmak ve teyzesine bakmak gibi sorumluluklara sahipti. Bu zor hayat koşullarında aşka da yer yoktu. Sonra sürpriz bir şekilde karşısına aşk çıkınca, buna ilk başta inanmak istememesi, “Hayatta benim gibi birinin başına neden böyle bir sürpriz gelir ki?” duygusuyla verdiği tepki yavaş yavaş kırıldı. Kendini aşka teslim ettikten sonra da etrafındaki her şeyi güzelleştirme ve kendi iç güzelliğini keşfetme aşamasına geçtiğini düşünüyorum.”

Aslı Enver’in Süreyya kıyafetleri yok sattı

İstanbullu Gelin dizisinin yayınlandığı dönemde Süreyya karakterinin giydiği kıyafetler meşhur oldu. Birçok kadın izleyici bu kıyafetlerin peşine düştü. Sosyal medyada kıyafetlerin satışı için sayfalar açıldı. Aslı Enver hayranları uzun süre onun dizide giydiği kıyafetleri sokakta giydi.

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 18

Özcan Deniz’in ustalık dönemi

Şarkıcılıkla sanat kariyerine başlayan Özcan Deniz ‘İstanbullu Gelin’ dizisindeki performansıyla oyunculukta zirve yaptı. Bursalı, zengin ve karizmatik iş adamı Faruk’a hayat veren Özcan Deniz sevenlerinden tam puan aldı.

Kariyerinde birçok rolde yer alan oyuncu, İstanbullu Gelin ile zirveye çıktı. En başarılı projesi olarak kayıtlara geçti. Kadınlardan özel bir ilgi gören oyuncu, karizmasıyla da diziye olumlu katkıda bulundu.

İstanbullu Gelin | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 19

MÜZİKLER BİR EFSANEYDİ!

İstanbullu Gelin dizisinin jenerik müziği yapımın dram yönünü yansıtıyordu… Dizinin sahnelerinde ise birçok farklı duyguya hitap eden müzikler tercih edildi.

Dizinin izleyicileri bu müzikler ile hüzünlendi, gözyaşı döktü, sevinç hıçkırıkları ile ekran başından ayrılamadı.

Günlerce konuşulan çifte düğün sahnesi

Minik Serçe Sezen Aksu’nun ‘Olmaz Olsun’ klibi

Yine Sezen Aksu’dan ‘Biliyorsun’ klibi

Eylem Aktaş’tan ‘Yüreğimden Tut’

Defne Samyeli konuk oyuncu olarak girdiği diziye renk kattı. Samyeli’nin oyunculuğu beğeni topladı. 

İstanbullu Gelin dizisinin final sahnesi ise izleyicileri gülümsetti, 3 sezonun sonunda buruk bir veda yaşandı.

JENERİK

Dizinin jenerik müziği Cem Tuncer ve Ercüment Orkut’a ait. Dinleyenleri duygu seline sürükleyen müzik Youtube ortamında ve sosyal medya platfomlarda tıklanma rekorları kırdı.

Kasvetli ama umut dolu bir hikayeyi jenerik müziği de çok iyi anlattı. Etkileyici ve akılda kalıcı oldu.

TÜM BÖLÜMLER – SAHNELER

İstanbullu Gelin dizisi 3 sezon devam etti ve 87 bölüm yayınlandı. Dizinin tüm bölümlerini Star TV’nin internet sitesinde izleyebilirsiniz.

Youtube kanalında ise bölümlerden özel sahneleri, klipleri ve fragmanları bulabilirsiniz.