Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’de Boranlar’ın o halini öyle bir filme benzettiler ki gel de gülme!

İstanbullu Gelin’de Boranlar’ın o halini öyle bir filme benzettiler ki gel de gülme!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’nin sevilen dizisi İstanbullu Gelin, sezon arası verdi ama yankıları hala sürüyor.

Sezon finaliyle büyük beğeni toplayan dizide, Boranlar’ın her şeylerini kaybetmelerine karşın, aile olmanın önemine vurgu yaptıkları son sahne, izleyenleri de mutlu etmişti.

Buruk bir vedayla ekrana ara veren dizide, sahilde çekilen piknik görüntülerinde Boranlar, neşeyle hayata yeniden tutunmaya çalışan halleriyle izleyenlerin karşısına geldi.

Ancak öyle bir sahne vardı ki sezon finalinde, sosyal medyada izleyenler durumu ti’ye almaya başladılar.

Boranlar’ın maaile kumsala doğru yürürken el salladıkları o anlar, Yeşilçam’ın unutulmaz filminin bir sahnesine atıfta bulunur gibiydi adeta!

Dikkatli izleyenler de bu sahneyi kaçırmadılar ve esprili göndermelerle Boranlar’ın haline bir gönderme yaptılar.

Peki hangi filmdi o?

Türk filmleri arasında defalarca kez izlememize karşın doyamadığımız filmlerden birisi olan Tosun Paşa’daki bir sahne, izleyenlerin İstanbullu Gelin’deki son sahneyle ilgili esprili yorumlarına sebep oldu.

İstanbullu Gelin'de Boranlar'ın o halini öyle bir filme benzettiler ki gel de gülme! 7

Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Bilge Zobu gibi Türk sinemasının sevilen isimlerinin oynadıkları 1976 yapımı filmde, Yeşilvadi’ye sahip olmak isteyen Tellioğulları ve Seferoğulları’nın mücadelesi anlatılıyordu.

İSTANBULLU GELİN TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

İzleyenler bilir, filmin bir sahnesinde çölde vadiye doğru koşan Tellioğulları’nın komik halleri, filmin keyifli sahnelerinden birisidir.

İşte İstanbullu Gelin’deki o sahne de bu sahneye benzetildi. Hikaye olarak aynı değil ancak bir anda tepenin ardından çıkma şekilleriyle o filmi anımsattılar.

Bakın izleyenler nasıl yorum yapmış:

Tosun Paşa filmi hakkında:

Tosun Paşa filmi 19. yüzyılın sonlarında meydana gelen kurgusal bir olayı konu alır. Osmanlı döneminin İskenderiyesini resmeden filmde burada yaşayan iki köklü aile Tellioğulları ve Seferoğulları’nın mücadelesi beyazperdeye taşınır. Her iki aile de Yeşil Vadi denen bölgeyi istemektedir. Yeşil Vadi’nin kimin olacağına ise Daver Bey karar verecektir. Daver Bey’in bir de Leyla adında güzeller güzeli bir kızı vardır. Tellioğlulları ve Seferoğlulları Yeşil Vadiye sahip olmak için Leyla’yı bekar oğullarına isterler. Daver Bey seçimi kızı Leyla’ya bırakır.

Leyla kendisine talip olan iki aileden Seferoğulları’nın oğlunu beğenir. Tellioğulları için Yeşil Vadi de Leyla da artık hayal olmuştur. Bunun üzerine Tellioğulları bir plan yapar. O dönem Mısır üzerinde söz sahibi olan Tosun Paşa’nın kendilerinin tarafında olduğunu duyurarak Daver Bey’i korkutmak ve isteklerine ulaşmak isterler. Evin uşağı Şaban’ı Tosun Paşa kılığına sokarlar. Gerçek Tosun Paşa ortaya çıkınca her şey birbirine girer.

Filmin yönetmen koltuğunda da Türk sinemasının önemli isimlerinden Kartal Tibet oturuyor. Nazım Hikmet’in eserinden uyarlanan filmin senaryosu ise Yavuz Turgul’a ait.

Tosun Paşa nerede çekildi?

Yapımcılığını Arzu Film’in üstlendiği Tosun Paşa filminin hikayesi İskenderiye’de geçiyor. Ancak filmin tamamı İstanbul’da çekildi. Tellioğulları’nın, Seferoğulları’nın ve Daver Bey’in konaklarına ait sahneler Hidiv Kasrı ve Göksu Kasrı’nda gerçekleştirildi. Dış sahnelerin birçoğu ise Emirgan Korusu’nda çekildi. Filmle ilgili en çok merak edilenlerden biri de çöl sahnelerinin nerede çekildiği. Tosun Paşa filminin çöl sahneleri Kilyos’ta gerçekleştirildi.