Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’den adeta kapak olacak bir sezon finali geldi!

İstanbullu Gelin’den adeta kapak olacak bir sezon finali geldi!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Star TV’de yayınlanan İstanbullu Gelin dizisi, dün akşam 53. bölümüyle sezon finali yaptı.

Diziyi başından beri izleyenlerin kimi zaman gözyaşlarını tutamadıkları bir sezon finali oldu.

Fikret’in Adem’in tuzağıyla tutuklanmasından sonra Boranlar darmadağın oldu. Faruk, olayın iç yüzünü ortaya çıkarmaya çalışırken çaresiz kaldı.

Bu sırada Süreyya’nın erken doğum yapması herkeste büyük korku yarattı ancak Süreyya ve Faruk, kızları Yaz’a sağlıklı bir şekilde kavuştu.

Şirketlerinin hisseleri düşen, her şeylerini kaybeden aile, konağı da satmaya karar verdi.

Esma Hanım’ın neredeyse bütün hayatını geçirdiği konağa veda etmesi, göz yaşlarına boğdu.

İstanbullu Gelin'den adeta kapak olacak bir sezon finali geldi! 9

Ancak her koşulda birbirlerine destek olmaya çalışan aile, bir şekilde bunun da üstesinden gelmeyi bildi.

Bu arada İpek de ilk kez doğru bir adım attı ve tüm yaşananların altında Adem’in tuzağı olduğunu ispatlayan bir bilgiye ulaştı.

Adem’i takip ettiren İpek, Gözde ile buluştuğunu ve ona para verdiğini gösteren fotoğrafları Faruk’a verince büyük bir şok yaşandı.

Faruk, Adem’in henüz Dilara’nın hamile olduğunu öğrendiği ve baba olma sevincini yaşadığı anlarda eve geldi.

Adem, bu sevincin üstüne çok büyük bir şok yaşadı ve Faruk’un aile olmanın ne demek olduğunu bir türlü anlayamayan Adem’e sözleri, diziye adeta damgasını vurdu.

Adem, yaptıklarının, aslında ona yıllarca intikamını almaya çalıştığı her şeyin ne kadar önemsiz olduğunu anlatan bu konuşmayla şok oldu.

Olayı öğrenen Dilara, Adem’i terketti.

İstanbullu Gelin'den adeta kapak olacak bir sezon finali geldi! 10

Fikret hapisten çıktı ve aile yeniden bir araya geldi.

Bu arada Boranlar konaktan ayrıldı ama final sahnesinde deniz kenarında hep birlikte her şeye rağmen direndikleri ve mutlu oldukları görüntüler ekrana geldi.

Adem ise Konağın yeni sahibi olarak bomboş eve geldiğinde, hatırladığı tek şey terapistinin ona söyledikleri oldu.

Terapistin Adem’le yaptığı o konuşma, Adem’in yeni sezondaki tavırlarına yön verir mi bilinmez ancak adeta diziye damgasını vuran o sözler eşliğind,e boş konaktaki Adem’in hali ve aynı anda Boranlar’ın bir aile olup sıkı sıkıya sarıldıkları, Dilara’nın da onlara katıldığı deniz kenarındaki buluşmalarıyla son buldu.

Dizinin müdavimleri, her şeye rağmen bir aile olmanın önemini, birlikte olmanın, paylaşmanın, zorluklar karşısında birlik olmanın anlamını ortaya koyan sezon finaline övgüler yağdırdılar.

İstanbullu Gelin’in 53. bölümdür en güzel bölümü olduğunu söyleyen pek çok izleyici yorumu yer alıyor sosyal medyada.

İSTANBULLU GELİN TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

Uzun süredir dizinin vazgeçilmez bir bölümü olan terapistin olduğu sahneler büyük övgü alıyordu. Dizinin sezon finali de terapistin sözleri eşliğinde oldu.

Terapist, Adem’e şunları söylüyordu:

“Her savaşın en az iki cephesi vardır. Günün sonunda savaş alanından birileri mağlup, birileri galip ayrılır ve bütün zaferler, diğerlerinin kaybı pahasına kazanılır. Ama sizin hikayenizde kazanmak için önce kaybetmeniz gerekiyor. Çünkü siz her seferinde kaybederek hayata karşı haklılığınızı ispat etmeye çalışıyorsunuz. hayat beni sevmedi diyorsunuz. Oysa haklı olmak yerine mutlu olmayı seçebilirsiniz. Bunu hepimiz, her an yapabiliriz. Sevgiyi seçebiliriz, huzuru seçebiliriz, paylaşmayı seçebiliriz. Bizi seven, bizi olduğumuz gibi kabul eden, insanlarla bir arada olmayı, onları sevmeyi, oldukları gibi kabul etmeyi seçebiliriz. Sizin hikayenizde Boranlar’ı güçlü kılanın sahip oldukları zenginlik, nüfus ya da soyadı olduğuna inanmıyorum. Onları güçlü kılan şey, günün sonunda yaptıkları seçimler olduğunu düşünüyorum. Hangi fırtınayla boğuşurlarsa boğuşsunlar, birbirlerinin elini bırakmamak bir seçim. Her yeni güne uyandıklarında hikayelerini baştan yazmak bir seçim. Hepimiz kendi hikayemizin yazarıyız. Farkında olarak ya da farkında olmadan ne düşlüyorsak ne hayal ediyorsak onu deneyimliyoruz ve düşleyen bir kere değiştinde dünya değişir. Bunun istisnası yoktur. Seçim sizin.”

Bakalım yeni sezonda Adem, aile olmayı mı, yalnız kalıp konakta kalmayı mı tercih edecek!

İstanbullu Gelin'den adeta kapak olacak bir sezon finali geldi! 11